Sancaktepe'de işçilerden ölümüne eylem!

Sancaktepe'de çalıştıkları inşaat şirketinde iki aydır maaşlarını...

Sancaktepe'de işçilerden ölümüne eylem!

Sancaktepe'de çalıştıkları inşaat şirketinde iki aydır maaşlarını...

21 Temmuz 2013 Pazar 13:17
Sancaktepe'de işçilerden ölümüne eylem!

 Sancaktepe’de çalıştıkları inşaat şirketinde iki aydır maaşlarını alamadıklarını öne süren işçiler, 50 metrelik vince çıkarak eylem yaptı.

Samandıra İbni Sina Caddesi’nde bulunan özel bir inşaat şirketinde çalışan 60 işçi yaklaşık iki aydır paralarını alamadıklarını iddia ederek eylem başlattı. İşçilerden ikisi inşaat alanının içinde bulunan 50 metre yüksekliğindeki vince çıktı. Arkadaşları vincin üzerindeyken bir açıklama yapan diğer işçiler, “2 aydır gece gündüz çalışıyoruz. Para almamamıza rağmen yine de işi bırakmadık. Ama artık bizimde dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.
Parasını alamadığını belirten bir işçi ise, “Günlerdir taşeron ile konuşuyoruz. Fakat hala bir gelişme yok. Arkadaşlarımız sabahtan beri vincin üzerinde, kimsenin umurunda değil. Hiçbir yetkili gelip konuşmadı bile. Konuşacak bir muhatap bile bulamıyoruz” diye konuştu.
İşçiler taşeron firmaya bağlı olduklarını ancak, ana firmanın taşeron firmaya ödeme yapmadığı için paralarını alamadıklarını belirtti. Parasını alamayan yaklaşık 60 işçi toplam alacaklarının yaklaşık 250 bin TL civarında olduğunu söyledi.

 

""

"" 

Son Güncelleme: 21.07.2013 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3