Sancaktepe Fatih Mahallesi'ndeki bina yasal mı?

Sancaktepe Fatih Mahallesi'ndeki bina yasal mı?

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Sancaktepe Fatih Mahallesi'ndeki bina yasal mı?

Sancaktepe Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantılarının 2. birleşiminde Fatih Mahallesi'nde hızla yükselen, ancak inşaat ruhsatı tabelası bulunmayan fabrikanın akıbeti CHP grubu tarafından gündeme getirildi. 

Sancaktepe Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantılarının 2. birleşiminde yine sıkıntılı konular gündeme geldi. Fatih Mahallesi Yılmazlar Sokak (Güneş TIR-Kamyon Pazarı yanı) Lider Mobilya adlı firmaya ait olduğu bildirilen ve Ak Teknik adlı firma tarafından imalatı yapıldığı anlaşılan fabrika binasına ilişkin ruhsat ve diğer bilgilerin yer aldığı herhangi bir zorunlu tabelaya rastlanmamaktadır. CHP grubu bu kapsamda; belediye başkanlığına soru önergesi verdi. Önergede; şu sorulara cevap istendi:

""

Anılan yerin imar durumu ve emsali nedir? Arsası kaç m2'dir? Emsale dahil olmayan alanlar hangileridir?

Fabrika alanı kaç m2'dir? İmar ve emsale aykırı bir imalat var mıdır?

Ruhsatı hangi tarihte verilmiştir? Tarih ve sayısı nedir?

Ruhsata ilişkin vergi ve harçlar hangi tarihte yatırılmıştır?  Her bir harç ve verginin ayrı ayrı tutarı ile tahsilat makbuzu tarih ve sayısı nedir?

Yapı denetimi kim tarafından yapılmaktadır? Yapı denetime ilişkin harç hangi tarihte ödenmiştir? Tutarı ne kadardır?

Anılan yerde en son hangi tarihte kim tarafından denetim yapılmıştır? Düzenlenen herhangi bir tutanak var mıdır? Denetimin ayrıntısı, tutanak tarih ve sayısı nedir?

 

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72