Sancaktepe Belediyesi Sancaktepe'yi bir bir devrediyor

Sancaktepe Belediyesi Sancaktepe'yi bir bir devrediyor

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Sancaktepe Belediyesi Sancaktepe'yi bir bir devrediyor

Borçlu belediyeler listesinin üst sıralarında yer alan Sancaktepe Belediyesi'nin borç batağından kurtulmak için 6 camiyi, bir sağlık merkezini ve bir okulu devrettiği ortaya çıktı. Devredilenler arasında çok sayıda boş arazilerin olması ve bu arazilerin hangi amaçla kullanılacağının belirtilmemesi dikkat çekiyor. .

Sancaktepe Belediyesi'nin de borç batağından kurtulmak için 6 camiyi, bir sağlık merkezini ve bir okulu devrettiği ortaya çıktı. Cumhuriyet Gazetesi'nden Özlem Güvenli'nin haberine göre; belediyenin, sosyal güvenlik ve vergi dairelerine borçlarından dolayı belediye meclisinde oyçokluğu ile devredilen camilerin çevresinde çok sayıda boş arazi bulunması da dikkat çekiyor. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Dr. Hakkı Sağlam, çevredeki arazilerin hazine tarafından satılmasının da gündeme gelebileceği uyarısında bulundu.

""

Borçlara karşılık taşınmazlar

Bu karar doğrultusunda mülkiyetleri belediyeye ait olan üstelik imar planında ‘Enerji Nakil Hattı Alanı'nda kalan 508.86 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde bulunan Samandıra'daki Fatih Sultan Camii hazineye devredildi. Yine planlarda ‘Enerji Nakil Hattı Alanı'nda kalan Yenidoğan'daki 1625 metrekarelik arazi üzerinde yükselen Bilali Habeşi Camii takas edilen camilerden biri oldu. Borçalara karşılık devredilen diğer camiler de şöyle: “982.34 metrekarelik yüzölçümüne sahip taşınmazın üzerinde bulunan Halilurrahman Camisi, Sarıgazi'de 553.73 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde Hacı Ahmet Bıyık Camii, Yenidoğan'da 397.88 metrekareye sahip arazideki Hz. Osman Camii, Yenidoğan'daki 1515 metrekarelik taşınmazda bulunan Köseoğlu Camii.” Camilerin dışında Sarıgazi'deki 6 bin metrekarelik alana sahip Ahmet Keleşoğlu İlköğretim Okulu'nun devri de şartlı olarak gerçekleşti. Yenidoğan'daki 927.06 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde bulunan Miktad Armağan Aile Sağlığı Merkezi de borçlara karşılık hazine devredildi.

""

Boş araziler ne amaçla kullanılacak?

Devredilen 6 cami, bir sağlık ocağı ve bir okul arazisinin hazine tarafından satılması da gündemde. Bu taşınmazların içinde bulunduğu arazinin devredilirken ne amaçla kullanılacağının belirtilmemesi ileride, ‘bu araziler konut ve ticarete açılır mı?' sorusunu akıllara getiriyor. İBB Meclis Üyesi ve CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Dr. Hakkı Sağlam, hazineye devredilen camilerin çevresindeki boş arazilere vurgu yaparak, “Bunları birilerine devredip kullanıma açmaya çalışıyorlar. Kimin hangi camiyi alacağı, yandaki boş araziyi hangi amaçla kullanacağı belirlenmiştir bile. Devirden sonra hazine satışlara başlayacak. Gedikpaşa İlköğretim Okulu örneği var önümüzde. Hazine sattı, yargı iptal etti ama okul binası otel olarak kullanılıyor” diyor.

""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3