Sahte pasaport çetesi yakalandı

Suriye, Irak ve İran'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye giren kişilere sahte...

Sahte pasaport çetesi yakalandı

Suriye, Irak ve İran'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye giren kişilere sahte...

23 Haziran 2014 Pazartesi 15:15
Sahte pasaport çetesi yakalandı

Suriye, Irak ve İran'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye giren kişilere sahte pasaport düzenledikleri öne sürülen 17 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılık ve İnsan Ticareti Bürosu Amirliği'ne bağlı ekipler, savaştan kaçarak Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren Suriye, İran ve Iraklılara 20-30 bin avro karşılığında sahte pasaport düzenlediği iddia edilen şebekeye yönelik çalışma başlattı.  

Şebekenin, yeşil ve diplomatik pasaportlar üzerinde tahrifat yaparak, hava yolu ile Avrupa ülkelerine çıkışı sağladığı öne sürüldü. 

Bakırköy, Fatih, Bahçelievler ve Kadıköy'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda; 6 İranlı,1 Iraklı ve 1 İsrailli olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden, şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen ve polis tarafından 6 yıldır aranan A.Z'nin Bakırköy'de yakalandığı öğrenildi. 

 Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde, farklı ülkelere ait 959 pasaport, 24 bilgisayar ve bazı malzemeler ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 13'ü adliyeye sevk edilirken, 4'ü savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

 

Son Güncelleme: 23.06.2014 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72