Ramazanla birlikte yeni bir sektör açıldı: dilenci

İstanbul'da çoğunluğu kadınlarla çocukların oluşturduğu dilencilerin sayısı...

Ramazanla birlikte yeni bir sektör açıldı: dilenci

İstanbul'da çoğunluğu kadınlarla çocukların oluşturduğu dilencilerin sayısı...

03 Temmuz 2014 Perşembe 14:06
Ramazanla birlikte yeni bir sektör açıldı: dilenci

Ramazanla birlikte yeni bir sektör açıldı: dilencilik

İstanbul’da  çoğunluğu kadınlarla çocukların oluşturduğu dilencilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Ramazan ayını fırsat bilip sokak başları, kaldırım köşeleri ve dükkanları dolaşarak dilenen kadın ve çocukların bir türlü engellenememesi sorunun günden güne büyümesine neden oluyor.

 

Ellerine aldıkları kağıtlarla hasta ya da engelli olduklarını ispatlamaya çalışarak para toplayan dilencilerin ısrarlı hareketleri vatandaşları zor durumda bırakıyor. Ramazan ayının gelişini fırsat bilenler camiler başta olmak üzere daha çok alışverişin yapıldığı yerleri mesken tutuyor. Kavurucu sıcaklara aldırmadan para toplayan dilenciler, kucaklarına aldıkları çocuklarla da vatandaşların duygularını istismar etmeye çalışıyor.

 

HERKES ŞİKAYETÇİ

İnsanların manevi duyguları ile oynayan dilencilerden oldukça şikayetçi olan esnaflar "Ramazan ayının gelmesi ile birlikte her taraf dilenci doldu. İnsanların manevi duyguları ile oynayarak para istiyorlar. Mübarek Ramazan ayını kullanarak, hele Cuma namazlarından sonra ortalık dilenciden geçilmiyor.  Dükkanlarımızın önünde oturan müşterilerin masalarından ayrılmıyorlar. Müşterileri rahatsız etmelerinin yanı sıra her masayı ayrı ayrı gezerek para toplamaya çalışıyorlar. Hem müşteriler rahatsız oluyor hem işyeri sahipleri. 

""

Sektör haline geldi

 

Dilencilerin para toplamayı meslek haline getirdiğini söyleyen vatandaşlar, konuya bir an önce çözüm bulunması gerektiğini söylediler. Ramazan ayında kentteki dilenci sayısının her geçen gün arttığını belirten vatandaşlar, “Dilenciler yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılamıyor. Bunların yaptıkları sadece insani duyguları sömürmektir. Bazıları çok ısrarcı bir şekilde yapışıyor ve kendimizi kurtarmak için para veriyoruz” şeklinde konuştular.

""

 

Son Güncelleme: 03.07.2014 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3