Pendik'te yük gemisinde korkutan yangın!

Pendik açıklarında bir yük gemisinde yangın çıktı. Sabahın ilk ışıklarıyla alevlerin yükseldiği gemideki yangın kontrol altına alındı. Gemideki 15 mürettebat polis botuyla kurtarılarak tahliye edildi.

Pendik'te yük gemisinde korkutan yangın!

Pendik açıklarında bir yük gemisinde yangın çıktı. Sabahın ilk ışıklarıyla alevlerin yükseldiği gemideki yangın kontrol altına alındı. Gemideki 15 mürettebat polis botuyla kurtarılarak tahliye edildi.

07 Ocak 2019 Pazartesi 12:03
Pendik'te yük gemisinde korkutan yangın!

Pendik açıklarında bir yük gemisi alev alev yandı. Yangın "Yaşam Mahalli" denilen kamaraların olduğu alanda çıktı. Pendik sahiline polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın kontrol altına alınırken gemideki 15 personel tahliye edildi.

YANGIN İHBARI ÜZERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ

Alınan bilgiye göre, bir gemide yangın çıktığı ihbarı üzerine Pendik sahiline polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, geminin açıkta olması nedeniyle herhangi bir müdahalede bulunamadı. Bunun üzerine polis ekipleri tarafından deniz polisi ve sahil güvenlik görevlilerine durum bildirildi.

DENİZ POLİSİ VE SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

Sabahın ilk ışıklarıyla alevlerin yükseldiği görülen gemiye söndürme çalışmaları ile müdahale edilirken, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Yangın, ekiplerin saatler süren söndürme çalışmaları sonrası kontrol altına alındı.

15 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Alevlerin sardığı yük gemisindeki 15 personel tahliye edildi. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, saat 06.20 sıralarında Pendik açıklarında bir kuru yük gemisinde yangın çıktığını belirterek, "Olay yerine Polis botu sevk edilmiştir. Polis botu gemide bulunan 15 mürettebatı bota alarak kurtarmış ve Kartal Limanı'na çıkarmıştır. Gemiye Kıyı Emniyeti yangın söndürme römorkörleri müdahale etti" dedi.

MÜRETTEBAT YABANCI UYRUKLU

Beyrut'tan gelerek 2 Ocak'ta Pendik açıklarına demirleyen ve sahibi Türk olan kuru yük gemisindeki mürettebatın da yabancı uyruklu olduğu bildirildi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: ‘PERSONELİN SAĞLIK DURUMU İYİ’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada yangının geminin yaşam mahallinde çıktığı ve kontrol altına alındığı açıklandı.

Açıklamada, "İstanbul Kartal Demir yerinde demirli olan Togo bayraklı MARK isimli geminin yaşam mahallinde 04.01.2019 günü saat 07.00 sularında yangın çıkmış, gemide bulunan 15 kişinin tamamı tahliye edilmiş olup, yangına 3 adet Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörü ve itfaiye ekiplerince müdahale edilmektedir. Gemideki yangın saat 08.30 itibariyle kontrol altına alınmış, tahliye edilen 15 personel (10 Suriye, 3 Hint, 2 Mısır uyruklu) Kartal balıkçı barınağına çıkartılmıştır. Tahliye edilen personelin genel sağlık durumu iyi olup içlerinde olay sonrasında yaralanma yaşanmamıştır. Gemide 2000 M/T çuvallı soda yükü bulunmaktadır" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3