Otogarlarda biletler bitmek üzere

Esenler Otogarı'nda şehirler arası biletler tükenme noktasına geldi.

Otogarlarda biletler bitmek üzere

Esenler Otogarı'nda şehirler arası biletler tükenme noktasına geldi.

05 Temmuz 2014 Cumartesi 12:44
Otogarlarda biletler bitmek üzere

Esenler Otogarı’nda şehirler arası biletler tükenme noktasına geldi.

Ramazan ayı içerisinde tatile çıkmak isteyen vatandaşlar, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların yüzünü güldürdü. Özellikle büyük şehirlerden Anadolu’nun değişik illerine gitmek isteyen vatandaşlar, istedikleri tarihte bilet bulmakta sıkıntı çekiyor.

VATANDAŞLAR MEMLEKETLERİNİ TERCİH ETTİ

Yaz sezonu ile sektörde hareketlilik zirve noktaya ulaştı. Ramazan Bayramı öncesi tatil heyecanını yaşayan yolcuların bir kısmı tatil için memleketlerini tercih ederken, bazı vatandaşlarda tatil için sahil şeridini tercih etti. Firmalar tam kapasite yolcu taşımacılığı yaparken firmaların büyük bir bölümünde ek seferler devreye alındı.

Son durumu değerlendiren Türkiye Otobüsçüler Federasyonun Genel Başkanı (TOFED) Mehmet Erdoğan, “Okulların kapanmasıyla birlikte sektörümüzün yaz sezonumuz başlamış oldu. Ramazanla birlikte \% 20, \% 30 bir düşüş yaşamıştık. Bayramın yaklaşıyor olması yani yaklaşık bu ayın 18’i, 19’undan itibaren bayram günü olan 28’ine kadar ciddi bir yoğunluk var. Yani bayram öncesi 10 gün yoğunluk yaşayacağız” dedi.

Biletlerin büyük bir bölümünün satıldığına dikkat çeken Erdoğan, “Hemen hemen biletlerin büyük kısmı satılmış durumda. Bilhassa uzun hatlara daha fazla bir talep var. En yoğun günümüz ise ayın 25’i yani bayramdan evvel olacak. Bayramdan iki gün öncesi olan cuma akşamı en yoğun olacağımız gündür. Tahmin ediyorum o günlerde İstanbul’dan Anadolu’ya her gün 2 bin 500 otobüs hareket edecek. Ayın 25’inde bu sayının 3 binlere çıkacağını söyleyebilirim. Bayramın 10 gün öncesinden her gün 150 bin kişiyi Anadolu’nun çeşitli yörelerine götürmüş olacağız. Bu süreç toplam yaklaşık olarak 7 milyon insanımız otobüslerle Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış olacaklar” diye konuştu.

Oluşacak talebi ek seferlerle revize etmeye çalışacaklarını belirten Erdoğan, “Dini bayramları vatandaşlarımız anne babalarıyla memleketlerinde geçirmek istiyorlar. Dolayısıyla bu bayram Türkiye’nin dört bir yanında ciddi bir yoğunluk var diyebilirim. Bu yoğunluğu aşmak için firmalarımız ek seferler dolduruyorlar” dedi.

Bilet fiyatlarına da değinen Mehmet Erdoğan, “Bilet fiyatları bakanlığımızın belirlediği fiyattır. Fiyatları dört aylığına uygularız ve bundan sonra da yüzde otuza kadar indirim yapma şansımız var dönem içerisinde. Yani yetmiş, seksen, doksan TL gibi fiyatlara satabiliriz. Vatandaşlarımıza bayram süresince korsan otomobil ve otobüslerle seyahat etmemelerini öneriyorum. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıklamış olduğu istatistiklerde en güvenli taşıma sistemi şehirlerarası otobüslerdir” diyerek sözlerini noktaladı.

Son Güncelleme: 05.07.2014 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72