Organize dilenci çetesi

İstanbul'da bir şebekenin dilencileri, dilenecekleri mahallelere servisle...

Organize dilenci çetesi

İstanbul'da bir şebekenin dilencileri, dilenecekleri mahallelere servisle...

07 Nisan 2014 Pazartesi 11:56
Organize dilenci çetesi

İstanbul’da bir şebekenin dilencileri, dilenecekleri mahallelere servisle bırakması saniye saniye kameralara yansıdı. Minibüsten arkadaşları ile vedalaşarak inen dilenciler, daha sonra hasta ve mağdur rolünde vatandaşlardan para talep ediyor. Dilencilerin bir başka oyunu ise mobese kameralarına yakalandı. 

Şehir dışından İstanbul’a dilenmeye gelen bir çetenin, servis minibüsü ile dilenecekleri mahallelere bırakılmaları İHA kameralarına saniye saniye yansıdı. İstanbul’un her köşesine dilenci bırakan çete, akşam ise bıraktığı dilencileri topluyor. Minibüste bulunan dilenciler, daha önceden belirlenmiş adreslere servisle bırakılıyor. Minibüsten inerken arkadaşları ile sapa sağlam vedalaşan dilenciler, sokaklarda dilenirken hasta ve yoksul rolünü oynuyor. Her dilencinin sırtındaki çanta ise dikkat çekiyor. 

 

ZABITA ŞEBEKEYE GÖZ AÇTIRMADI

Dilenci şebekesini fark eden Esenler Belediyesi Zabıta ekipleri ise sokaklarda adeta dilencilere göz açtırmıyor. Vatandaşların duygularını sömüren dilencileri Esenler zabıtası tek tek toplayarak müdürlüğe götürüyor. Haklarında işlem yapılan dilenciler daha sonra salınıyor. Geçtiğimiz günlerde de İstanbul Maltepe’de servisten inen dilencilerin üzerlerini değiştirmesi amatör bir kameraya yansımıştı.

""

DİLENCİLERDEN FARKLI YÖNTEM

Beylikdüzü’nde ise dilencilerin uyguladığı farklı yöntem mobese kameralarına yakalandı. Yaşlı bir dilenci hasta gibi iki kişinin yardımı ile ayakta duruyor. Bir başka dilenci ise durdurduğu lüks araçların içinde bulunanlara, hasta rolü yapan kadını göstererek para talep ediyor. Yaklaşık yarım saat aynı yerde para toplayan dilenciler, daha sonra bir taksiye binerek ayrılıyor.

Son Güncelleme: 07.04.2014 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72