Operasyon Anini Anlattı

Ümraniye'de çatışmanın yaşandığı terör operasyonu sırasında evde bulunan...

Operasyon Anini Anlattı

Ümraniye'de çatışmanın yaşandığı terör operasyonu sırasında evde bulunan...

26 Mart 2014 Çarşamba 16:42
Operasyon Anini Anlattı

Ümraniye'de Yaralanan Zanlının Annesi, Operasyon Anini Anlattı

 

Ümraniye’de çatışmanın yaşandığı terör operasyonu sırasında evde bulunan Ayşe Topçu yaşananları anlattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat ekipleri, dün akşam Ümraniye’de daha önce belirlenen bir adrese operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada 3’ü polis, 5 kişi yaralandı.

Çatışma sırasında evde bulunan oğlu ve gelini yaralanan Ayşe Topçu o anları anlattı. Oğlu Kenan Topçu’nun akşam saatlerinde işten eve geldiğini anlatan Ayşe Topçu, “Gelinime 'karnım aç, sofrayı kurun' dedi. Yemek hazırladık. Daha yemeye başlamamıştık ki kapı kırılmaya başladı. Kırılır kırılmaz içeri ateş açıldı. Oğlum kızını kucağına alıp arka odaya götürdü. Ne olduğunu anlayamadık. Oğlum geri döndüğünde vuruldu. Çocuğum vurulduktan sonra eşi üzerine kapandı. 'Kocamı vurdunuz' dedi. Üzerinden hala mermi atıyorlar. Gelinim de bacağından vuruldu. Beni dışarı çıkardılar. Oğlumu kapının dibine getirip iki kat ettiler. Karın boşluğuna vurup ince bağırsağını kestiler. Başına dipçikle vurdular. Çocuğumun başını parçalamışlar. Ölürse ondan ölebilir. Benim çocuğumu mahvettiler. Benim çocuğum ne yaptı” dedi.

İçeriden polise ateş açıldığı iddialarını da yalanlayan Topçu, “Kimin ateş ettiği belli değil. Oğlumun silahı olabilir. Kendimizi korumak amaçlı. Burası Karabekir, burada her türlü insan var. Terörist mi bize saldırdı? Bize kim saldırdı? Kendini korumak amaçlı herkes yapabilir. Ben Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne dava açacağım. Polisler bana 'hakkını helal et' diyor. Yanlış ihbar gelmiş” şeklinde konuştu.

Polisin diğer oğlu İhsan Topçu’yu aradığı yönündeki iddialarla ilgili de konuşan Topçu, “Polis kapıyı tıklatsa, açarım kapıyı. Bana de ki; 'senin küçük oğlunu arıyorum.' Benim küçük oğlum da Suriye’de. Orada yerleşmiş. Türk vatandaşları oraya yerleşebiliyor. Bizim orada akrabalarımız var. Benim oğlum kimi vurdu da gelip ona bu şekilde ettiniz. Onu arıyorsanız onu arayın. Beni niye arıyorsunuz” diye konuştu.

Oğlunun şuan komada olduğunu söyleyen Topçu, konuyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde dava açacağını ifade etti.

Öte yandan, operasyon yapılan evin dışında birçok kurşun deliği olduğu gözlendi.

Son Güncelleme: 26.03.2014 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72