Okul servislerine kamera takılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmeliğe göre yeni eğitim öğretim.

Okul servislerine kamera takılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmeliğe göre yeni eğitim öğretim.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Okul servislerine kamera takılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmeliğe göre yeni eğitim öğretim döneminde okul servislerinde kameralı dönem başlıyor. Bakanlık, uygulama ile ilköğretim ve anaokulu öğrencilerini taşıyan servislerin daha güvenli hale gelmesini ve okul bahçesinde yaşanan servis kazalarının önüne geçmeyi hedefliyor.

Yeni dönemde yürürlüğe girecek uygulama ile okul servislerinde araç dışını 4 noktadan görecek kameralar yerleştirilecek. Okul servislerinin ön, arka, sağ ve soluna yerleştirilecek kameralar ile aracın kör noktaları ve kapı altları görüntülenecek. Böylece aracın kapı ve cam altları, ön köşelerde görülmeyişlerinden dolayı meydana gelebilecek kazalar önlenecek.

Bir başka yenilik ise acil durumlarda kullanılacak özel çıkış kapıları. Tüm servislere yerleştirilecek ikişer acil çıkış kapısıyla çocuklar araçtan kısa sürede tahliye edilebilecek. Araç içi düzeni sağlamak ve araca biniş ve inişlerinde öğrencilere yardımcı olmaları için rehber öğretmen veya yardımcı personel uygulamasına ise bu yıl da devam edilecek.

Öte yandan İstanbul'da servis ücretlerinde bu yıl yüzde 6 oranında bir artış olacak. Servis hizmetinin en kısa mesafesi olan 0-3 kilometre için 140 TL ve ilkokul ve anaokulu öğrencileri araç içi rehberliği için de 35 lira ücretlendirme yapıldı.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72