Okul servislerinde denetimler yetersiz

Eğitim ve öğretim yılının açılması ile birlikte gözler yine yollarda hız...

Okul servislerinde denetimler yetersiz

Eğitim ve öğretim yılının açılması ile birlikte gözler yine yollarda hız...

18 Eylül 2014 Perşembe 14:38
Okul servislerinde denetimler yetersiz

Eğitim ve öğretim yılının açılması ile birlikte gözler yine yollarda hız ihlalleri yapan okul servislerine çevrildi. Üstelik çoğu okul servisi hızı denetleyen takograf kullanmıyor.

Okulların açılması ile birlikte her sene tartışma konusu olan okul servislerindeki denetimsizlikler yine gündeme geldi. Okul servisleri ile ilgili en büyük şikayet ise hız limitini aşıp öğrencilerin hayatını tehlikeye atmaları. Üstelik birçok servis şoförü trafik kurallarına riayet etmeyip trafiğin de aksamasına neden oluyor. Bir başka konu ise bazı okul servislerinde hızı denetleyen takografın olmaması.

Yeni Karayolları Trafik Kanunu'nda minibüslerde takograf kullanma zorunluluğunun kaldırılmasıyla bazı okul servislerinden bu cihazların çıkarılması, öğrenci velilerini tedirgin ediyor. Bazı veliler, "araç içindeki trafik polisi" olarak tanımladıkları takometrelerin okul servislerinde kullanılmamasına tepki gösterdi. Servis sürücülerinin az da olsa denetlenmesini sağlayan bu cihazların kullanılmamasına veliler bir anlam veremediklerini söylüyor.

Bir öğrenci velisi, yetkililerin bu denetimsizlik haline son vermesi gerektiğini belirterek, "Çocuklarımızın hayatı o kadar değersiz değil. Lütfen bu araçlar yeniden denetlensin" dedi. Denetlemenin önemli olduğunu söyleyen bir servis şoförü ise, "Takometre olmayınca sürat ihlali ister istemez yapılır. Daha önce takografın sinyal sesi vardı veliler de bunu duyduğu için ihlal yapılamıyordu. Ancak bunun kaldırılmasının ardından bazı kurallar ihlal ediliyor " diyor.

 

Son Güncelleme: 18.09.2014 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3