Okul servisleri göçmen kaçakçılığına da başladı!

İstanbul Fatih'te göçmen kaçakçılığı yapan çete düzenlenen operasyonla çökertildi.

Okul servisleri göçmen kaçakçılığına da başladı!

İstanbul Fatih'te göçmen kaçakçılığı yapan çete düzenlenen operasyonla çökertildi.

15 Eylül 2017 Cuma 12:09
Okul servisleri göçmen kaçakçılığına da başladı!

Çetenin işlerinde kullandığı okul servis aracında 30 göçmen yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri Fatih'te bir alışveriş merkezi etrafında sırt çantalı olan ve illegal yollardan yurt dışına gitmeyi planlayan şahısların olduğu bilgisini aldı. Harekete geçen ekipler, İskenderpaşa Mahallesi'nde şahısların bir okul servisine bindiklerini tespit etti. Araç hareket ettikten bir süre sonra polis ekipleri tarafından durduruldu. Organizatör oldukları öğrenilen Irak uyruklu H.R.O.O (24), I.S.A. (37), Y.M.H.H (29) ve H.T.N. (26) yakalandı. Y.M.H.H. isimli şahsın yapılan üst aramasında 13 adet pasaport ele geçirildi. Okul taşıtında yapılan kontrollerde 26 yetişkin ve 4 çocuk olmak üzere toplam 30 göçmenin olduğu tespit edilirken, göçmenlerin çantalarında yapılan aramalarda 3 adet can yeleği bulundu.

GÜNDEMDEN DÜŞMÜYORLAR

Bir aydır dikkatlerin çevrildiği okul servisleri, ilk olarak 16 Ağustos'ta İzmir'de Alperen Sakin'in (3) kreş servisinde unutulması sonucu havasızlıktan ölmesiyle gündeme geldi. 5 Eylül'de Ümraniye Fatih İlkokulu'nda servisçiler, öğrenciler ile velilerin gözü önünde çatıştı, 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Bu çatışmaya karışan kişilerin çoğunun sabıkalı olduğunun ortaya çıkmasının ardından servislerle ilgili artan şikâyetler üzerine, trafik ekiplerinin başlattığı denetimlerde İstanbul'da bir servis şoförünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıkmıştı. Beyoğlu Pierre Loti İlköğretim Okulu'nda da uyuya kalan bir çocuk serviste unutuldu.

Şebekenin göçmenleri Türkiye üzerinden Romanya'ya, oradan Avrupa ülkelerine götürmeyi planladığı öğrenildi. Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin konuyla ilgili çalışmaları sürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72