O haberimiz TBMM gündeminde doğrulandı!

‘Ümraniye'de orman katliamı' başlığıyla duyurduğumuz Çekmeköy-Üsküdar metro...

O haberimiz TBMM gündeminde doğrulandı!

‘Ümraniye'de orman katliamı' başlığıyla duyurduğumuz Çekmeköy-Üsküdar metro...

30 Haziran 2013 Pazar 13:16
O haberimiz TBMM gündeminde doğrulandı!

‘Ümraniye’de orman katliamı’ başlığıyla duyurduğumuz Çekmeköy-Üsküdar metro inşaatı nedeniyle,  Ümraniye Polis Hatıra Ormanı’ndaki 13 bin ağacın kesildiği haberimiz, TMMM gündeminde ele alındı. CHP’li İhsan Özkes’in soru önergesine Veysel Eroğlu’nun verdiği yanıt yaklaşık 13 bin ağacın kesildiğini ortaya koydu.

31.03.2013 tarihli manşet haberimiz TBMMM gündemine de konu oldu. ‘Ümraniye’de orman katliamı’ haber başlığımızla Çekmeköy-Üsküdar metro inşaatı nedeniyle,  Ümraniye Polis Hatıra Ormanı’ndaki 13 bin ağacın kesildiğini gündemi getirmiştik. Konu büyük yankı bulmuş ancak bugüne kadar yetkililerden net bir cevap alınamamıştı. Taksim Gezi Parkı tartışmalarının sürmesi bu konuyu bir kez daha gündeme getirdi. Konunun aydınlatılmasıyla yepyeni bir tartışmanın daha çıkması bekleniyor. Vatandaş şimdi de, “Metro çalışması için bu kadar çok ağacın kesilmesi doğru mu, bunun başka yolu yok muydu?’ diyor

""""

Taksim Gezi Parkı, konuyu yeniden gündeme getirdi!

Taksim Gezi Parkı tartışmaları sürerken CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in soru önergesine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun verdiği yanıt, Polis Hatıra Ormanı'nda 13 bin 252 adet ağacın kesildiğini ortaya koydu. CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in soru önergesini yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Elmalı Bayır Devlet Ormanının (Polis Hatıra Ormanı) bir kısmının, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattına ait depo sahası ve triyaj alanı olarak kullanılmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB) Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı’na 49 yıl süre ile bedelli olarak bırakıldığını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı, izin sahasının 2 Ocak 2013 tarihinde İBB'ye teslim edildiğini, olağanüstü hasılat etası raporu gereği izin alanına denk gelen 13 bin 252 adet ağacın kesildiğini kaydetti.

 ""

Eroğlu, ağaçların Metro Hattı depo ve triyaj alanı izni gereği, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman köylüsüne kestirildiğini belirterek şöyle dedi:

"Şantiye kurmak maksadıyla ağaç kesilmemiş olup, şantiye alanı bahse konu orman alanının dışında kalmaktadır. Ağaçların kesildiği bölgeye kurulan şantiye Metro Hattı'nın bağlantılı olduğu inşaat süresince bölgede kalacak geçici bir şantiyedir. İzne konu sahanın tahsisinde, Polis Hatıra Ormanı’na karşılık, inşaat çalışmalarının sona ermesine müteakip kullanılmayacak alanların düzenlenerek ağaçlandırılacağı İBB tarafından taahhüt edilmiştir”.

 

 

Son Güncelleme: 30.06.2013 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3