O atılan manşetleri unutmadık unutmayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapının yaptıklarının cezasız...

O atılan manşetleri unutmadık unutmayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapının yaptıklarının cezasız...

08 Nisan 2014 Salı 13:21
O atılan manşetleri unutmadık unutmayacağız

Başbakan Erdoğan: O atılan manşetleri unutmadık unutmayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapının yaptıklarının cezasız kalmayacağını ifade ederek, "Bu ihaneti, alçaklığı asla unutmayacak; o atılan manşetleri unutmadık unutmayacağız" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasına, "Bugün yeniden çalışmalarına başlayan TBMM’ye, siz değerli milletvekillerimize başarılar diliyor, ülkemiz için hayırlı neticeler doğurmasını temenni ediyorum" diyerek başladı.

30 Mart seçimlerinin geride kaldığını belirten Erdoğan, "13 yılda girdiğimiz 8. seçimi de tartışmasız bir zaferle kazandık. 30 Mart akşamı bu zaferde emeği olan herkese ve her kesime teşekkürlerimi iletmiştim. Teşkilatımızın her bir mensubuna bir kez daha teşekkür ediyorum. 30 Mart sabahından itibaren sandık namustur diyerek oylara sahip çıkan, her türlü hileden uzak duran, her türlü hileyi de cesaretle engelleyen sandık müşahitlerimize özellikle teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü aziz milletimiz hak ediyor. İradesine bayrağına istiklaline demokrasiye sahip çıkan, istiklal mücadelesi ruhuyla sandığa giden, sandık yoluyla yönetime el koyan aziz milletimize çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Milletvekillerinin zaferin mimarı olduğunu kaydeden Erdoğan, "Yurt içinde ve yurt dışında günlerce haftalarca yeni Türkiye’nin istiklal mücadelesinin zaferle sona ermesi için dua eden kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Hiç kuşkusuz bu salonda bulunan arkadaşlarımın tamamı, milletvekillerimizin zaferimizin mimarlarıdır. Bu büyük zaferin sizin zaferiniz olduğunu bir kez daha vurguluyor, şükranlarımı ifade ediyorum" diye konuştu.

"HEDEF TÜRKİYE’YDİ"

Zorlu bir seçim sürecinden geçildiğinin altını çizen Erdoğan, "En meşakkatli seçimi yaşadık. Büyük Türkiye’den rahatsız olanların, Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmak isteyenlerin kirli ittifak yaptıkları, ahlak dışı kampanya yürüttükleri seçim sürecine şahit olduk. Gezi olaylarından başlayarak demokrasinin ekonomi ve dış politikanın yani büyüyen Türkiye’nin acımasızca hedef alındığını gördük. Hedef hükümetimizden çok Ak Parti’den çok Türkiye’ydi. Türkiye’nin birliği kardeşliği ülkemizin hedefleriydi. Her yöntemi kullandılar. Terörü vandallığı faşizmi ırkçılığı nefret ve ayrımcılığı en azami şekilde kullandılar. Yaşam tarzlarını inançları mezhepleri acımasızca istismar ettiler. Uluslararası platformlarda yatak odalarına girip görüntüleri kaydetmeye kadar insaf dışı her yöntemden medet umdular" dedi.

Bu yaşananları asla unutmayacaklarını ifade eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Arkadaşlar bu ülkede birileri gittiler, terör örgütlerini silahlı eylem yapma yönünde teşvik ettiler. Dağa mesaj gönderenler oldu. Silahları elinize alın diye çağrı yapanlar oldu. Eli kanlı terör örgütlerini Ankara’da İstanbul’da sokaklara dökmek için her türlü tahriki yaptılar. Ekonomiyi durdurma çağrısı yapanlar oldu. Yatırımcılara Türkiye’ye gelmeyin diye akıl verenler oldu. Türkiye’nin uçağı düşürüldüğünde saldırganların yanında yer aldılar. Suriye’deki Türkmenlere yardım malzemesi götüren TIR’ların önünü kesecek kadar büyük bir ihanetin içinde yer aldılar. Bu ülkenin Dışişleri Bakanı, MİT müsteşarı, Genelkurmay 2. Başkanı son derece önemli bir görüşme yaparken kaydettiler servis ettiler. Binlerce kişinin telefonlarını hukuksuzca dinlediler. Mahrem görüşmelerini ahlaksızca yayınladılar. Ben gazeteciyim köşe yazarıyım diye çıkanlar, devletin sırları üzerinden haftalarca ahlaksız bir şekilde yorum yaptılar. İnsanların vefat etmiş annelerine hakaret etmekten tutun, milleti aşağılamaya kadar, ahlaksızlığın alçaklığın her çeşidini sergilediler. Anketlerle manipülasyon yaptılar. 30 Mart akşamından itibaren postal gitmiş haber ajanslarını da kullanarak sonuçları çarpıtmaya çalıştılar. Kendi yenilgilerini konuşmak yerine günlerce hile iddiaları üzerinden sokakları kan gölüne evirmenin hesabını yaptılar. Evet bunları biz asla unutmayacağız. Bu ihaneti alçaklığı asla unutmayacak. O atılan manşetleri unutmadık unutmayacağız. Basın ahlak ilkeleri ayaklar altına alınarak, manşetlerin sütunların köşelerin vahşilerin elindeki mızrak gibi nasıl kullanıldığını asla unutmayacağız. Muhalefet partilerin hainlerle yaptığı işbirliğini asla unutmayacağız".

MUHAMMED KUTUP’U UNUTMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhammed Kutup’a Allah’tan rahmet diledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Konuşmamın hemen başında cuma günü Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde hakka yürüyen aksiyon insanı Muhammed Kutup’a Allah’tan rahmet diliyorum. Muhammet Kutup, ağabeyi merhum Seyid Kutup’la birlikte İslam coğrafyasının bütün acılarını yüreğinde toplamış, İslam fikir düzeyinde ortaya büyük eserler koymuş bir mücadele insanıydı. Ağabeyi Seyid Kutup idam edilirken, Muhammed Kutup idamdan kurtulmuş ancak tüm hayatını sürgünde geçirmişti. Geride unutulmaz bir mücadele çizgisini ve eserlerini istikbale miras olarak emanet eden Muhammed Kutup’a Allah’tan rahmet dilerken, ölümünden daha iki gün önce oğluna vasiyetinde bizler için Tayyip Bey’i arayın onlara tebriklerimizi iletin diyecek kadar bu işin hassasiyetini ölüm döşeğinde nefsinde yaşayacak bir insandı. Kendilerine tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm ailesine sabırlar diliyorum. İslam alemine aynı şekilde sabırlar diliyorum" dedi.

30 mart seçimlerinin geride bırakıldığını belirten Erdoğan, "AK Parti olarak 13 yılda girdiğimiz bu 8. seçimi de tartışmasız bir zaferle kazandık. 30 Mart akşamı bu zaferde emeği olan, duası, desteği olan her kesime teşekkürlerimi iletmiştim, bir kez de buradan AK Parti’nin grup salonundan 30 Mart seçimlerini Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesini zafere taşıyan herkese sonsuz şükranlarımı ifade ediyorum. Teşkilatımızın her bir mensubuna buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Genel Başkan Yardımcılarımıza, Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımıza, il, ilçe, belde başkanlıklarımıza, mahalle ve köy temsilcilerimize, tabii bu mücadele içerisinde seçildikleri ilde bu mücadeleyi gayretle son 1 aylık süreçte hızla götüren milletvekilleri arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. 30 Mart sabahından itibaren sandık namustur diyerek sandığa ve oylara sahip çıkan, seçimin adil bir şekilde yapılması için gayret gösteren, her türlü hileyi cesaretle engelleyen sandık müşahitlerimize teşekkür ediyorum. Elbette en büyük teşekkürü aziz milletimiz hak ediyor. İradesine, bayrağına, istiklaline ve demokrasiye sahip çıkan, istiklal mücadelesi ruhuyla sandığa giden, bir kez daha sandık yoluyla yönetime el koyan aziz milletimize çok teşekkür ediyor, her birinden Allah razı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

DUA TEŞEKKÜRÜ

Başbakan Erdoğan, "Yurtiçinde ve yurtdışında günlerce, haftalarca yeni Türkiye’nin istiklal mücadelesinin zaferle neticelenmesi için kalpten dua eden kardeşlerimize buradan teşekkür ediyorum. Türkiye’nin zaferini adeta kendi zaferi gibi kabul eden, 30 Mart seçim sonuçlarına dünyadaki en az Türkiye’deki kardeşleri kadar sevinen, tüm dost kardeşlerimize buradan teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz 30 Mart zaferinin mimarlarıdır. TBMM çatısında millet için yaptığınız hizmetler kadar illerinizde yaptığınız yoğun çalışmalar da zaferin yolunu açmıştır. Bu büyük zaferin milletin temsilcileri olarak sizin zaferiniz olduğunu burada bir kez daha vurguluyorum. Tüm milletvekili arkadaşlarıma da şükranlarımı ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

"DAĞA MESAJ GÖNDERENLER OLDU"

Çok zorlu bir seçim sürecinden geçildiğine dikkati çeken Erdoğan, "Demokrasi tarihimizin en meşakkatli tarihini yaşadık. Büyük Türkiye’den rahatsız olanların, Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmak isteyenler kirli ittifak yaptıkları, edep dışı kampanya yürüttükleri seçim sürecine şahit olduk. Geçtiğimiz yıl Gezi olaylarından başlayarak, çözüm sürecinin, istikrar ve huzur ortamının, ekonomi ve dış politikasını, yani büyüyen Türkiye’nin acımasızca hedef alındığını gördük. Hedef hükümetimizden, AK Parti’den çok Türkiye’ydi. Türkiye’nin birliği, kardeşliği ve ülkemizin hedefleriydi. Her yöntemi kullandılar. Sokak hareketlerini devreye aldılar, terörü, vandallığı, faşizmi, nefret ve ayrımcılığı en azami şekilde kullandılar. Türkiye’nin mezhepleri, inançları, acımasızca istismar ettiler. Uluslararası platformlarda Türkiye’nin imajını karalamaktan tutun yatak odalarına girip insanların en mahrem görüntülerini kaydetmeye kadar insanlık dışı, insaf dışı her yöntemden medet umdular. Bakın biz bu yaşananları asla ve asla unutmayacağız. Bunları unutmak mümkün değil. Bu ülkede birileri gittiler terör örgütlerini silahlı eylem yapma yönünde teşvik ettiler. Dağa mesaj gönderenler oldu. ’Silahları elinize alın Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusuna saldırın’ diye çağrı yapanlar oldu. Eli kanlı terör örgütlerini Ankara’da, İstanbul’da, Hatay’da sokaklara dökmek, kan akıtılmasını sağlamak için her türlü tahriki yaptılar. Uluslararası platformda ne kadar Türkiye karşıtı çevre varsa onlarla işbirliği yapacak kadar alçaldılar" dedi.

Son Güncelleme: 08.04.2014 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3