Nüfus Müdürlükleri'nde 'okul kayıt' patlaması!

Okulların açılmasından dolayı yaşanan kayıt telaşı yüzünden geçen haftayı...

Nüfus Müdürlükleri'nde 'okul kayıt' patlaması!

Okulların açılmasından dolayı yaşanan kayıt telaşı yüzünden geçen haftayı...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Nüfus Müdürlükleri'nde 'okul kayıt' patlaması!

Okulların açılmasından dolayı yaşanan kayıt telaşı yüzünden geçen haftayı çok yoğun geçiren nüfus müdürlüklerindekinde yığılma oldu.

 

 Okulların açılırken kayıt telaşı yüzünden velilerin akın ettiği nüfus müdürlüklerinde   inanılmaz bir yoğunluk oluştu. Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe ve Kadıköy gibi Anadolu yakasının neredeyse tüm ilçelerinde nüfus müdürlükleri adeta patlama noktasına geldi. Ümraniye nüfus müdürlüğünde okulların açılmasına  üç gün kala velilerin yoğun izdihamıyla karşılaşan nüfus müdürlüğü personeli yoğunluk karşısında zor anlar yaşadı.


""

Sabahın erken saatlerinde sıra alabilmek için adeta birbiriyle yarışan veliler, daha sonra uzun süre sıra beklemek zorunda kaldı. Yetkililerin beyanına göre vatandaşların nedense tüm işlerini son güne bırakmaları izdahama yol açıyor. Bu durumdan yakınan nüfus müdürlüğü yetkilileri, nüfus işleri yaptıran vatandaşlardan anlayış beklemelerini dile getirdiler.

 

Bazı vatandaşlar ise nüfus müdürlüğünde işlerin çok ağır yürüdüğünü, bu nedenle saatlerce sıra beklemek zorunda kaldıklarını söyleyerek; "Yetkililerden en kısa zamanda bu sorunu çözmelerini istiyoruz" diye isyan ettiler. Aşırı kalabalıktan dolayı velilerin büyük bir çoğunluğu bu durum karşısında rahatsız olduklarını ifade ederek, "Eğitim için böyle eziyet çekiyoruz. Madem her şey eğitim içinse bu eziyet neden? Herkes dilediği okulda ve dilediği ilçede okumalı" dedi.  

 

Haber : Aşkın Akkuş

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72