Narkotimler okullarda görev başında

İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan genelgenin ardından polis, yeni eğitim...

Narkotimler okullarda görev başında

İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan genelgenin ardından polis, yeni eğitim...

15 Eylül 2014 Pazartesi 15:25
Narkotimler okullarda görev başında

İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan genelgenin ardından polis, yeni eğitim yılının başlamasıyla okullarda yoğun güvenlik tedbiri aldı. Okullarda resmi ve sivil ekipler görevlendirildi, motosikletli Yunus Polisleri okul önlerinde devriye görevi yaptı.

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı, ilk ve ortaöğretimde 16 milyon 400 bin öğrenci ile 873 bin öğretmen ders başı yaptı. İçişleri Bakanlığının, okullarda uygulanacak güvenlik tedbirlerine ilişkin yayımladığı genelge üzerine polis, okullarda yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Okulla ilgisi bulunmayan kişiler, okul çevresinden uzaklaştırıldı. Seyyar satıcıların okul çevresinde satış yapmaları engellendi. Polis, servis araçlarıyla şoförlerin evraklarını da denetledi.

Uyuşturucuyla mücadele

İçişleri Bakanlığı, son zamanlarda çocuklar için ciddi tehlike oluşturan başta sentetik cannabinoid (Bonzai) adlı kimyasal özellikli uyuşturucu madde olmak üzere diğer uyarıcı ve uyuşturucu madde bağımlılığı ile zararlı alışkanlıklarla mücadele amacıyla hazırlanan genelgelerle alınan tedbirler aksatılmadan uygulanmasını da istedi.

Bakanlık genelgesinde, okul güvenliğinin sağlanmasına yönelik ilgili kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, çocukların ruhsal ve bedensel gelişimini korunması, uyuşturucu, uyarıcı ve uçucu maddelerle mücadele, öğrencilerin suçtan ve şiddetten korunması ile eğitim kurumlarının çevresinde alınacak önlemlerle ilgili uygulamalar sıralandı.

Narkotimler görev başında

Okullarla hiçbir ilgisi bulunmayan öğrenci ve öğretmenlerin güvenliğini tehdit eden, eğitim öğretim hizmetlerinin yürütülmesine engel olan kişiler okul çevresinden uzaklaştırılacak.

Narkotik polisinin yürüttüğü ‘NARKOTİM’ projesi kapsamında uyuşturucunun arzını önleme odaklı tespitler yaygınlaştırılacak. Polis bu tespitler doğrultusunda operasyonlar yapacak.

Metruk binalar yıkılacak

Okul çevresinde gıda ürünü satan büfe, lokanta gibi işletmeler, ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak, sağlığa uygunluk yönünden denetlenecek.

Okul servis araçlarının zorunlu şartlara uygunluğu hassas bir şekilde kontrol edildikten sonra uygunluk belgesi verilecek ve sık sık denetim yapılacak.

Okulların yakın çevresinde bulunan metruk ve yıkılacak derecede tehlike arz eden binaların, evsiz kişiler tarafından barınma yeri olarak kullanılmasının önlenmesi için yıkım işlemlerinin yapılması sağlanacak.

MOBESE ve sokak lambaları

Okul çıkış saatlerinde, okul çevresindeki ana cadde ve sokaklarda bulunan lambaların çevreyi kapsayacak şekilde aydınlatması ve çalışır vaziyette bulundurulması sağlanacak. MOBESE kameraları izleme noktaları belirlenirken okulların giriş ve çıkışları ile öğrencilerin okula gidiş geliş için kullandıkları güzergahlar göz önünde bulundurulacak.

Okul servis şoförü, muavini ve hostesi, kantin görevlisi gibi öğrencilerle aynı ortamda bulunan kişilerle ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar titizlikle yapılarak genel güvenlik yönünden risk teşkil edebileceği değerlendirilen şahısların bu yerlerde görev yapmaları okul yönetimiyle irtibata geçilmek suretiyle engellenecek.

 

Son Güncelleme: 15.09.2014 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72