Muhtarlık Binasını Talan Etti

Bahçelievler Yenibosna semtinde bulunan Merkez Mahallesi'nde seçimi kaybeden...

Muhtarlık Binasını Talan Etti

Bahçelievler Yenibosna semtinde bulunan Merkez Mahallesi'nde seçimi kaybeden...

08 Nisan 2014 Salı 15:07
Muhtarlık Binasını Talan Etti

Seçimi Kaybeden Muhtar, Muhtarlık Binasını Talan Etti

Bahçelievler Yenibosna semtinde bulunan Merkez Mahallesi'nde seçimi kaybeden muhtar, muhtarlık binasını talan etti.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra muhtarlığın el değiştirdiği Bahçelievler Yenibosna semtinde bulunan Merkez Mahallesi muhtarlığında sıra dışı olaylar yaşandı. Seçimlerde mahallenin yeni muhtarı seçilen Ali Osman Kayacan, muhtarlık binasına geldiğinde tüm evrakların ve bina içinde olan tüm eşyaların yerle bir edildiğini gördü. Mahallenin önceki muhtarı Gökay Özkaya ve yakınları tarafından talan edildiği iddia edilen muhtarlık binasında bazı resmi evrakların da yakıldığından şüphe ediliyor.

Talan edilen muhtarlık binası önünde soruları yanıtlayan yeni muhtar Ali Osman Kayacan, seçimden sonra görev devir-teslim sürecinde de zorluklar yaşadığını söyledi. Kayacan, “Eski muhtarımız bizim kazanmamızı hazmedemedi. Muhtarlığı tarumar etti tabiri caizse. Biz kendisinden muhtarlığın beratını ve mührünü almak için geldiğimizde sopalarla bizi dövmeye hazırlandıklarını gördük. 75. Yıl Karakolumuzdan 3 tane memur talep ettik. Memurlara da hoş olmaya davranışlarda bulundular. Bizim üzerimize yürüdüler, tahrik etmeye çalıştılar. 2 oğluyla beraber ellerinde sopalar ve balyozlarla muhtarlığımızı bu hale getirdiler” dedi.

“ORMAN KANUNLARININ GEÇERLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR”

Ali Osman Kayacan, seçimi kaybeden muhtar adayı Gökay Özkaya tarafından muhtarlık binasında bulunan resmi evrakların bir kısmının yakılarak imha edildiğini iddia etti. “Bunlar halen orman kanunlarının geçerli olduğunu düşünüyorlar. Yenibosna medeni bir semt ve iyi yöneticilere layık" ifadelerini kullandı. Yeni muhtar Ali Osman Kayacan, zarar gören muhtarlık binası için hukuki süreç başlatmak üzere Kaymakamlığa ve Cumhuriyet Başsavcılığa’na başvurduğunu ifade etti.

Son Güncelleme: 08.04.2014 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72