MiLYONLUK KAZIK!

Bayram Çavuşoğlu başkanlığındaki Ümraniye Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar...

MiLYONLUK KAZIK!

Bayram Çavuşoğlu başkanlığındaki Ümraniye Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar...

03 Kasım 2013 Pazar 17:40
MiLYONLUK KAZIK!

 

Ümraniye Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan üyelerine

MiLYONLUK KAZIK!

 

 

Bayram Çavuşoğlu başkanlığındaki Ümraniye Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın, üyelerinin ‘İş sağlığı ve güvenliği’ hizmetlerini almaları için bir firma ile fahiş bir fiyata anlaşması skandal olarak değerlendiriliyor. Binlerce üye, “Oda bize böyle mi ayrıcalık tanıyor, iki katına bir fiyatla kazıklanmak istemiyoruz” diyor.

""

Üyelere mesajlı dayatma!

Binlerce üyesi bulunan Ümraniye Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası yine skandal bir çalışma ile gündemde. Bayram Çavuşoğlu başkanlığındaki esnaf odası bu sefer de üyelerine sözde ucuz hizmet sunma adı altında bir çalışma başlattı. Oda yönetimi, üyelerinin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini almaları için bir firma ile fahiş bir fiyata anlaştı. Üyelerine toplu mesaj atarak iş sağlığı ve güvenliğini bu firmadan almalarını söyleyen Oda yönetiminin bu dayatması üyelerinin tepkisini çekti.

Fahiş fiyat, üyeleri şok etti!

Üyelerinin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini almaları için bir firma ile anlaşan Oda yönetiminin sözde uygun fiyat adı altında fahiş bir fuyatla anlaşma yaptığı ortaya çıktı. Binlerce üyesi bulunan Ümraniye Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplu anlaşma yaptığı için dip bir fiyatla bu hizmeti sunması beklenirken, anlaşılan fiyat, üyeleri de şoke etti. Oda’nın anlaştığı fiyatın, tek bir firmanın gidip anlaşabileceği fiyata denk gelmesi dikkatleri çekiyor. Bu anlaşmaya göre bir üye, işyeri için iş sağlığı ve güvenliği hizmetini 150+KDV ile alabilecek.

""

 

ARADAKİ FARK NEREDE?

‘İş sağlığı ve güvenliği’ hizmetlerinin ortalama olarak firma başına 75-80 TL +KDV bedel ile alınabileceği söylenirken; bu hizmeti 150+KDV ile alan Ümraniye Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bayram Çavuşoğlu’nun aradaki farkın akıbeti ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

 

 

Yarıya fiyata anlaşılabilirdi

Üyeler, diğer iş güvenliği firmaları ile görüş alışverişinde bulunduktan sonra mağdur edildiğini fark ediyor. Oysa ki toplu anlaşmalarda bu hizmet bedelinin ortalama olarak 75-80 TL +KDV bedeli ile alınabileceği söyleniyor. Konuyla ilgili başvurduğumuz işin uzmanları da üyelerin söylediklerini doğrulayarak binlerce üyelik anlaşmalar için 150 TL +KDV’nin çok yüksek bir fiyat olduğunu söylüyor ve yarı yarıya bir fiyatın makul olacağını vurguluyorlar.

Üyeler Oda yönetiminden cevap bekliyor

Şimdi üyeler Oda’nın neden bu kadar fahiş bir fiyata anlaşma yaptığını merak ediyor. Neredeyse iki katına bir fiyata anlaşma yapılmasına tepkili olan üyeler, “Odamız bize böyle mi ayrıcalıklar sunuyor. Oda, üyelerini koruyup kollamakla görevli. Ancak yaptığımız araştırmalarda bu fiyatın çok yüksek olduğu sonucuna vardık. Bu anlaşma bu firma ile neden yapıldı, kapalı kapılar ardında neler konuşuldu? Aradaki fark ne oldu? Bunların araştırılıp bulunmasını istiyoruz” diyor.

 

 

 

Son Güncelleme: 03.11.2013 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3