MESİRE ALANI MI ORMANA İHANET Mİ?

Kartal - Maltepe Sınırındaki ormanlık alana 2 adet kır kahvesi, 2 adet lokanta, 5 adet büfe ve 2 adet yöresel ürün satış noktası kuruluyor. CHP Milletvekili Yarkadaş, orman katlediliyor” derken, Orman Bakanlığı ise , “İnşaat değil mesire alanı yapılıyor” diyor..

MESİRE ALANI MI ORMANA İHANET Mİ?

Kartal - Maltepe Sınırındaki ormanlık alana 2 adet kır kahvesi, 2 adet lokanta, 5 adet büfe ve 2 adet yöresel ürün satış noktası kuruluyor. CHP Milletvekili Yarkadaş, orman katlediliyor” derken, Orman Bakanlığı ise , “İnşaat değil mesire alanı yapılıyor” diyor..

05 Kasım 2017 Pazar 12:38
MESİRE ALANI MI ORMANA İHANET Mİ?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Orman Bakanlığı, Kartal - Maltepe sınırındaki ormanlık alana 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 5 adet büfe ve 2 adet yöresel ürünler satış yeri kurmak için izin alındığını açıkladı. Bu kadar tesisi o bölgeye kurmak, ormanı katletmek demektir. Ormanın içine adeta küçük bir kasaba kuruyorlar" ifadesini kullandı.

ORMAN BAKANLAĞI: İNŞAAT DEĞİL MESİRE ALANI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın "Kartal - Maltepe civarındaki ormanlık alanı katlediyorlar. Ormanı inşaat alanına çevirdiler" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Bakanlık, yaptığı açıklamada "İnşaat değil, mesire alanı yapıyoruz" ifadesini kullandı ve yapılacak tesisleri sıraladı.

YARKADAŞ: "ORMANA KÜÇÜK BİR KASABA KURUYORLAR"

Bakanlığın açıklamasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise "Bakanlığın açıklaması, katliamın itirafıdır" dedi. Yarkadaş, şöyle konuştu: "Orman ve Su işleri Bakanlığı, birkaç gün önce fotoğraflarıyla belgelediğim orman katliamının üstünü örtmeye çalışıyor. Kartal - Maltepe civarında bulunan ve Gülensu C Tipi Mesire Yeri olarak ilan edilen alanda yapılan çalışma, ormanın nasıl bir tehdit altında olduğunun kanıtıdır. Bakanlık, beni yalanlamak isterken, alana ne yapılacağını da sıralıyor. Bakanlığın açıklamasına göre, ormanlık alana 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 5 adet

EN DÜŞÜK TEKLİFİ VERENE TESLİM ETMİŞLER

Ormanlık alanda kurulması planlanan 2 adet kır kahvesi, 2 adet kır lokantası, 5 adet büfe ve 2 adet yöresel ürünler satış yeri tesisi için bir süre önce ihaleye çıkıldığını belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti: "Ormanlık alanı 29 yıllığına bir şirkete verdiler. Ve aynı şirket, bu alanı, 160 bin TL'ye kiralıyor. Daha önce aynı yere başka bir şirket ise 340 bin TL verdiği halde, o ihale iptal ediliyor. Ve ne gariptir ki; ihale 340 bin TL verene değil, 160 bin TL teklif eden o şirkete gidiyor."

BAKAN EROĞLU'NA ÇAĞRI

Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nu kamuoyuna hesap vermeye çağıran Yarkadaş, Bölge halkı bu alanın katledilmesini istemiyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ihaleyi derhal iptal etmesi ve yapılan inşaatları durdurması çağrısını yapan Yarkadaş, "Temel atmak için kazdığınız alanları da eski haline getirin ve ağaçlandırın. O bölge, 'Doğal Hava Koridoru'dur. Bu katliamı durdurun" çağrısını yaptı. Yarkadaş, ihale sürecini yargıya taşıyacaklarını da ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3