Manavlar birlik ve beraberlik gecesinde buluştu

Manavlar birlik ve beraberlik gecesinde buluştu

10 Mart 2017 Cuma 11:03
Manavlar birlik ve beraberlik gecesinde buluştu
Tuzla’da 7 asırdır yaşamını sürdüren Manavlar, bu yıl bir ilki gerçekleştirerek Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması kapsamında birlik ve beraberlik gecesi düzenledi.
Tuzla’da birlik ve beraberliği pekiştirmek, kültürlerin bir araya gelerek kaynaşmasını sağlamak amacıyla bu yıl yedincisi düzenlenen Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda Aydınlı, Orhanlı ve Tepeören’de yaşayan Manavlar bir araya geldi. Anadolu’da 1329 yılında yerleşik hayata geçen ilk Türkmenler olan Tuzla’nın özü Manavlar Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde bu yıl bir ilki gerçekleştirerek Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması kapsamında birlik ve beraberlik gecesi düzenledi. Geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, MHP Tuzla İlçe Başkanı Volkan Beşiroğlu, Aydınlı Sosyal Yardımlaşma Derneği adına İlker Gökdemir, Orhanlı Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Kaya, Tepeören Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Rıdvan Nal, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Manav katıldı. Manavlar tasavvuf eserleri dinledi, 15 Temmuz Marşı ile coştular. Manavların gelenek ve göreneklerinin anlatıldığı şiir, dinleyenlerden tam not aldı. Manav kültürünün yemekleri konuklara tanıtıldı ve ikram edildi.

“Tuzla Belediyesi’nin bir örneği daha yok”
Tepeören Sosyal Yardımlaşma Derneği Sekreteri Uğur Doğan, Manav Türkleri olarak Tepeören, Orhanlı ve Aydınlı’da yüzyıllardır süregelen bir tarihe sahip olduklarını belirterek, “Dernek çalışmalarımız ile ilgili isteklerimizi hiçbir zaman kırmayan ve sürekli olarak desteğini gösteren Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Belediye sivil toplum kuruluşu ilişkisi konusunda Tuzla Belediyesi’nin bir örneği daha olduğunu düşünmüyorum’ dedi. 

Başkan Yazıcı: “Kültürümüzü yaşatmamız için yeni nesillere aktarmak zorundayız”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Yazıcı, “Kültürlerimiz farklı, farklı yerlerden gelmişiz ama birlik ve beraberliğimiz ve bu kültürleri yaşatmamız, geleceği çizebilmemiz için yeni nesillere bunları aktarmak zorundayız. Demokrasimizin eksiği olan örgütlü toplum oluşturmak ve kaygılarımızı ortaya koyabilmek açısından bizim mutlaka daha örgütlü bir toplum olabilmemiz gerekir. Biz her fikirde, her düşüncede derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının kurulmasını arzu ediyoruz. Bu demokrasimiz ve yerel yönetimler açısından, dünyada var olmak açısından, daha da önemlisi yeni nesiller için çok daha önemli olduğuna inanıyoruz. Manavlarımızın her türlü organizasyonlarda birlikteliğini ve beraberliğini gördük. Sadece işin sözünde değil özünde birlikte olabilmek için derneklerimize ve dernek başkanlarıma yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

600 yıllık köye çok güzel hizmet yapan ilk kişisiniz”
Aydınlı Güzelleştirme Derneği’nde başından geçen bir anıyı paylaşan Başkan Yazıcı, “Bir ağabeyimiz ‘600 yıllık bu köye çok güzel hizmet yapan ilk kişi sizsiniz’ dedi. Beni onurlandırdı. Daha güzelini de hak ettiğinize yürekten inanıyorum. 688 yıldır Tuzla’mıza değer katmışsınız, değer vermişsiniz. Asla buraları terk etmemişsiniz.  Bizler belki başka yerlerden, başka diyarlardan, farklı kültürlerden ama özü bir olan aynı milletin birer evladı olarak geldik. Bize kucak açtınız. Öncelikle bu yüreğinizden dolayı sizi tebrik ediyor ve kutluyorum. Allah sizden razı olsun diyorum.”

Başkan Yazıcı: “Herkesin yüreğinin ve gönlünün bir olduğu Tuzla’yı arzu ediyoruz”
Tuzla’da birlik ve beraberliği pekiştirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Yazıcı, “1923’te Mübadeleyle gelen Selanik, Kavala, Dramalılar ile Anadolu’dan gelmiş herkesin yüreğinin ve gönlünün bir olduğu Tuzla’yı arzu ediyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Bu akşam bir ilki gerçekleştiriyorsunuz. İlk defa Manavların birlikte bir gecesi olması ve bütün Manav kardeşlerimin kendi duygu ve düşüncelerini yerel yönetimlere yansıtmasını ve sizin gelenek görenekleriniz ile beraber bizden ne arzu ediyorsanız bunu gösterecek olan her türlü organizasyonda maddi manevi yanınızda olmaktan kaçınmayacağız” şeklinde konuştu.
Manavlar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya hediye takdim ederek kendilerini bir araya getirdiği için teşekkür etti.

 

 
Son Güncelleme: 10.03.2017 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72