Mahkemeden ders gibi karar

Mahkemeden ders gibi karar: ‘Halka değil özele hizmet eder’

Mahkemeden ders gibi karar

Mahkemeden ders gibi karar: ‘Halka değil özele hizmet eder’

08 Aralık 2017 Cuma 08:15
Mahkemeden ders gibi karar

İstanbul Kadıköy, Acıbadem Caddesi üzerinde bulunan, İHL bitişiğindeki milyonlarca liralık arazinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açılmasına mahkeme “dur” dedi. Mahkeme, bakanlığa ders gibi verdiği kararında, “Halka değil özele hizmet edecek” vurgusu yaptı. CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “Bu imar planlarında kamu yararı yok. Ticaret öne çıkarılmıştı. Mahkeme de halktan yana taraf aldı” dedi.

Yaklaşık 12 bin metrekarelik arazinin yarısında Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ahmet Sani Gezici Lisesi bulunuyordu. Okul, velilerin itirazına karşın 2014’te yıkıldı. Araziye, Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu Lisesi yapıldı. Ahmet Sani Gezici Lisesi de Fikirtepe’ye taşındı. Yıkılarak imam hatip lisesine dönüştürülen Kadıköy’deki Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin bulunduğu arazinin imar planları 2016 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değiştirildi. Arazi, meslek ve teknik öğretim tesisi fonksiyonunun yanına ticaret+konut ve dini tesis eklenerek imara açılmış, Kadıköy Belediyesi de hukuk mücadelesi başlatmıştı.

Son Güncelleme: 10.12.2017 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3