Lüks araçlarıyla eylem yaptılar

Lüks Taşımacılar Derneği (LÜDER) üyeleri ve çalışanları, İstanbul Büyükşehir...

Lüks araçlarıyla eylem yaptılar

Lüks Taşımacılar Derneği (LÜDER) üyeleri ve çalışanları, İstanbul Büyükşehir...

10 Mayıs 2014 Cumartesi 13:36
Lüks araçlarıyla eylem yaptılar

Lüks Taşımacılar Derneği (LÜDER) üyeleri ve çalışanları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı kararlarla mağdur olduklarını belirterek eylem yaptı. Dernek üyeleri, en az 5 yıl olarak çalışma şartı konulan araçlara, yeni alınan kararla 1 yıl süre verildiği için mağdur olduklarını söyledi.


Lüks araçlarıyla taşımacılık yapan araç sahipleri UKOME'nin aldığı kararlar nedeniyle zor duruma düştüklerini ve mağdur olduklarını belirterek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etti. Dernek üyesi bir gurup Ümraniye Necip Fazıl Bulvarı'nda bir araya geldi. Dernek adına basın açıklaması yapan LÜDER Genel Sekreteri Gültekin Börekçi, "Her biri 80 bin ve 160 bin lira civarında olan ve en az 25 adet olarak şart koşulan lüks araçlar ile taşımacılık sektörüne, Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve devletimize güvenerek girdik. Aldığımız bu lüks araçların toplam değeri üzerinden bankalardan kredi kullandık. En az 5 yıl olarak çalışma şartı konan araçlara, anlayamadığımız sebeplerden dolayı 1 yıl süre verildi. Mayıs ayı itibarı ile süremiz dolacak. Bizlere ve çalışanlarımıza devamlı baskı yapıldı. Ayrıca çalıştığımız saygın kuruluşlara bizleri çalıştırmamak üzere yıldırma politikası uygulandı. İşletmenin çalışma şartları devamlı değişti, şu anda mağdur olarak araçlarımızı parklara çekmiş bulunuyoruz." diye konuştu.

İstanbul’un, ulaşım mafyasının eline geçtiğini ileri süren Börekçi, şöyle devam etti: “Bu kesim tarafından belediyeye her türlü baskı uygulamakta olup, İstanbul halkına lüks araçlar ile kaliteli hizmet vermek ve ucuz taşımak isteyen bizleri, çalıştırmamak için yıldırma politikası uygulamaktadır. Mağduriyetimiz ve borç yükümüz ile birlikte aile faciaları da yakamıza yapışmıştır. Bizlere yasal olarak verilen ruhsatlar ile birlikte çalışma şartları ve haksız tek taraflı alınan UKOME kararları değişmediği takdirde, bütün araçları Boğaz köprüsüne veya İBB önüne çekip kontak kapatacağız."
Eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.

 

Son Güncelleme: 10.05.2014 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72