Kurbağalıdere Yine Taştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun süredir dere ıslah çalışması...

Kurbağalıdere Yine Taştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun süredir dere ıslah çalışması...

16 Haziran 2014 Pazartesi 18:09
Kurbağalıdere Yine Taştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun süredir dere ıslah çalışması yapılan ve İstanbul’a düşen her yağmurda taşkınlarla anılır olan Kurbağalıdere yine taştı.

 Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan yoğun yağışla birlikte taşan Kurbağalıdere bugün Ataşehir ve Ümraniye’de görülen yağışın ardından bir kez daha taştı.

Özellikle Fikirtepe bölgesinde birçok ev ve işyerinin zarar gördüğü taşkınla ilgili harekete geçen Kadıköy Belediyesi ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Kadıköy Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri, Veteriner, Sağlık İşleri ve Zabıta müdürlükleri su baskınına uğrayan evlerde, su boşaltma, temizlik ve ilaçlama hizmetlerinin yanı sıra hasar tespit çalışmalarını da yaptı.

Su baskınlarının yaşandığı bölgeye giderek, çalışmaları yerinde izleyen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı açıklamada; “Bu sorun bir kangren haline dönmüş ama artık çözülmesi gerekiyor. Kurbağalıdere, irili ufaklı dere bağlantılarıyla tüm Anadolu Yakasının yükünü sırtlıyor. Dereağzı’nda birikmiş olan mil ve çamur tabakası birçok kez taranarak alınmasına karşın hiçbir zaman kalıcı bir çözüm olmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmasının şu anki ana hedefi dereye gelen pis su hatlarının kolektörler vasıtası ile toplanarak arıtma tesislerine aktarılması bir diğer hedefi ise dere yatağının genişletilerek taşkın kontrolünün sağlanması. Çalışma uzun bir hatta yapılıyor. Son yağan yağmurun yoğunluğu ve ıslah çalışmasının henüz bitirilmemesinden kaynaklı taşmalar yaşanmış, Hasanpaşa kısmında ıslah çalışması sırasında yapılan istinat duvarları da yer yer yıkılmıştı.

“HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

 Biz halkımızın mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu ıslah çalışmalarının bir an önce bitmesi gerekli. Her yağmurda derenin taşması söz konusu insanların evini defalarca su basmıştı. Biz Kadıköy Belediyesi olarak halkımızın daha fazla mağdur olmaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile her türlü işbirliğine hazırız” dedi.

Kurbağalıdere geçtiğimiz günlerde yağan yağmur nedeniyle de taşmış, çok sayıda ev ve iş yeri zarar görürken,  Hasanpaşa kısmında ıslah çalışması sırasında yapılan istinat duvarları da yıkılmıştı.

Son Güncelleme: 16.06.2014 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3