KOOPERATİF BAŞKANLARI ‘İLLALLAH’ DEDİRTTİ. ESNAF HESAP SORMAYA HAZIRLANIYOR

Kredi Kefalet Kooperatif başkanlarının başlarına buyruk hareketleri esnafa artık ‘İllallah’ dedirtiyor. Esnafa kredi vermek için bin dereden su getiren başkanlar, kendilerine gelince har vurup harman savuruyor. Esnaf artık devletin bu kurumlara bir düzenleme getirmesinin şart olduğunu söylüyor..

KOOPERATİF BAŞKANLARI ‘İLLALLAH’ DEDİRTTİ. ESNAF HESAP SORMAYA HAZIRLANIYOR

Kredi Kefalet Kooperatif başkanlarının başlarına buyruk hareketleri esnafa artık ‘İllallah’ dedirtiyor. Esnafa kredi vermek için bin dereden su getiren başkanlar, kendilerine gelince har vurup harman savuruyor. Esnaf artık devletin bu kurumlara bir düzenleme getirmesinin şart olduğunu söylüyor..

21 Şubat 2018 Çarşamba 15:20
KOOPERATİF BAŞKANLARI ‘İLLALLAH’ DEDİRTTİ. ESNAF HESAP SORMAYA HAZIRLANIYOR

DEVLETİN TANIDIĞI HAKKI KOOPERATİF BAŞKANLARI TANIMIYOR!

Son günlerde Kredi Kefalet Kooperatifleri gündemden düşmüyor. Bu güne kadar susan esnaf artık hakkını aramaya başladı. Esnaf, kendilerini destek olması gereken ancak sadece kendi koltuklarını düşünen kooperatif başkanlarından artık hesap sormaya hazırlanıyor. Esnaf en çok, kendilerine devletin tanıdığı kredi haklarından yararlanamadıkları için muzdarip. Bazı kooperatif başkanları kasamızda ‘5 milyon nakit var’ diye hava atarken, esnaf ise hakkı olan bu parayı alamadıklarından şikayetçi.

MEZARA KADAR BAŞKANLIK

İstanbul’daki kooperatif başkanlarının profilleri incelendiğinde ortaya ‘Bu kadar da olmaz’ denilen bir sonuç çıkıyor. En yeni başkanın 20 yıllık bir mazisi var. Hatta 50 yıldır kooperatif başkanlığı yapan bile var. Kooperatif başkanlarının bu kadar uzun süre görevde kalmalarının altında ise kurduklara çark yatıyor. İki senede bir kendilerine oy verecek isimlerlerle 50 kişilik kongre yapan kooperatif başkanları, bu sayede her kongrede neredeyse tek liste ile görevlerine devam ediyor.

İHTİYARLAR HEYETİ GİBİ YÖNETİM

Yıllarca kooperatif başkanlığı yapan isimlerin bu kadar dokunulmaz olması elbette kurdukları çark kadar, üst yönetimi de dizayn etmelerinden geçiyor. ‘İhtiyar Heyeti’ni andıran kooperatif yönetimi kooperatiflerdeki vurdumduymazlığa sessiz kalıyor. Kooperatif üst yöneticisinin 85 yaşında olması bu gerçeği açıkça ortaya koyuyor. Başkanlar bu sayede üstlerindeki başkanı istedikleri gibi yönlendirebiliyor veya çıkarları için kullandırabiliyor.

SERVETLERİNİN KAYNAĞI NEREDEN GELİYOR?

Birçok kooperatif başkanının başka bir iş yapmamalarına rağmen, büyük servet sahibi oldukları söyleniyor. Lüks makam araçları edinen başkanlardan tutun da sözde esnaf adına aldıkları villalarda keyif çatan kooperatif başkanları da mevcut.

SİCİLİ BOZUK BAŞKAN!

Sicili bozuk kooperatif başkanına rastlamak bile mümkün. Bir esnafın bilgisi dışında evrak düzenleyip cezaevine giren bir kooperatif başkanı içerden çıktıktan sonra da hiçbir şey olmamış gibi başkanlığını sürdürebiliyor. Ve bu başkan uzun yıllardır halen görevde.

MÜFETTİŞLER SÜMEN ALTI MI YAPIYOR?

Kredi Kefalet Kooperatifleri gelen şikayetler doğrultusunda nerede ise her sene soruşturma görüyor. Ancak hükümet değil de bölge başkanlığından gönderilen müfettişler ne hikmetse bir uyarı yazısı ile soruşturmayı tamamlıyor. Bunun en basit örneği Ümraniye’de yaşandı. Müfettiş raporunda, ‘Görevi kötüye kullanmaktan’ dolayı bir kooperatif başkanı görevinden ayrılarak yönetime geçiyor. Ve yönetimden bir isim başkanlığı devralıyor. Oysa ki ortada bir suç varsa bu yönetimin tamamını bağlıyor ve oraya kayyum atanması gerekiyor.

ESNAF ARTIK ‘ÇÖZÜM’ BEKLİYOR

Yıllardır susan ve olaylardan bihaber olan esnaf ise artık uyandı ve kooperatif başkanlarından hesap sormaya hazırlanıyor. Devletin yetkili kurumlarını göreve çağıran esnaf, “Bizim kazanımlarımızı başkanlar keyfine göre uygulamalarda bulunuyor. Hakkımız olan kredi isterken bile bin bir zorlukla karşılaşıyoruz. Bu odaların devlet tarafından gönderilecek müfettişlerle denetlenmesini istiyoruz. Ayda yılda gönderilen bir SMS ile başkanlık yapılıyor. Hiçbir sorunumuz için bir çalışma yok. O koltukları terk edip görevi layıkı ile yapan isimler gelsin” diyorlar…

Cumhurbaşkanı ve başbakana açık çağrı

Esnaf, sorunlarının çözülmesi adına kooperatiflerin artık mercek altına alınması gerektiğini söylüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi’ye gazetemiz aracılığı ile seslenen esnaf, kredi kefalet kooperatifleri incelendiğinde yaşadığımız mağduriyetler ortaya çıkacaktır” dediler..

Son Güncelleme: 22.02.2018 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3