Kan donduran hırsızlık! 150 hayvanı telef ettiler

İstanbul Şile'de yaklaşık 150 hayvanı telef eden hırsızlar, köylüleri isyan ettirdi. Yaşanan olay karşısında mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, "Papağan için olan adaleti, hayvanlarımız için istiyoruz" dedi.

Kan donduran hırsızlık! 150 hayvanı telef ettiler

İstanbul Şile'de yaklaşık 150 hayvanı telef eden hırsızlar, köylüleri isyan ettirdi. Yaşanan olay karşısında mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, "Papağan için olan adaleti, hayvanlarımız için istiyoruz" dedi.

24 Aralık 2018 Pazartesi 12:30
Kan donduran hırsızlık! 150 hayvanı telef ettiler

Şile'de meralarda bulunan büyükbaş hayvanları tüfekle vurduktan sonra etini çalan hırsızlar köylüleri canından bezdirdi. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, çareyi 24 saat hırsız nöbeti tutmakta bulurken hırsızlar yakalanma korkusuyla, vurdukları hayvanların bazılarını bırakarak kayıplara karıştı.

Hayvanlarını otlatmak için meralara ve ormanlık alanlara bırakan köylüler, akşam saatlerinde hayvanlarını almak için meralara gittiğinde korkunç manzarayla karşılaştı. Hayvanlarını tüfekle vurduktan sonra etini çalan hırsızlar, parçalara ayırdıkları hayvanlardan geri kalan uzuvları merada bırakarak kayıplara karıştı. Yaşananlara isyan erden köylüler çareyi 24 saat nöbet tutmakta buldu. Hırsızlar tüfekle vurdukları hayvanlardan bazılarını yakalanma korkusuyla bırakıp kaçtı.

4 HIRSIZ YAKALANDI

Şilelilerin nöbet tuttukları sırada sürüye saldıran 4 hırsız, jandarma ekiplerinin yoğun ve hummalı çalışmaları sonucu gözaltına alındı. Daha fazla hayvanın katledilmemesi için bir araya gelen Şile'nin 15 köy temsilcisi, olayın yaşandığı Yeşilvadi Köyü’nde buluştu. Temsilciler alınacak önlemleri tartışırken yaşanan olaylara isyan etti.

"PAPAĞAN İÇİN OLAN ADALETİ, HAYVANLARIMIZ İÇİN İSTİYORUZ"

150'ye yakın büyükbaş hayvanının katledildiğini belirten çiftçi Mehmet Yağcı, "Benim çok sayıda hayvanım gitti, neredeyse 100-150 arası. Hepsine ne olduğu belli değil ama bir papağana yapılan bir şeye, mahkemeler, hayvan hakları ayağa kalkıyor. Peki şu an onlar neredeler? Bu hayvanlara işkence yapılıyor, vuruluyor, kesiliyor, yani bunların bir an önce durmasını istiyoruz. Özellikle hamile hayvanları vuruyorlar çünkü eti yerinde oluyor, etli oluyorlar. Ormanları sürekli geziyoruz, sürekli nöbetleşe silah ile dolaşıyoruz, korkuyoruz tekrar bir hayvanımız çalınacak diye" şeklinde konuştu.

BU HIRSIZLARIN BİR AN ÖNCE BERTARAF EDİLMESİ LAZIM"

Hayvanlara yapılan işkenceler için kanunların caydırıcı olması gerektiğini söyleyen Secaattin Güney, "Hayvan katliamları için caydırıcı cezalar konulmalı, Son 10-15 yıldır, Şile köylerindeki hayvancılık istenilen seviyeye gelmişken, köylü bütün geçimini hayvancılığa bağlamışken, hayvan hırsızları son dönemlerde Şile köylerinde cirit atmaya başlamıştır. Bu gün de yaşadığımız gibi hayvanları keserek bunları imha ettikten sonra bunları götürüp satan kişiler bu gün suçüstü yakalanmıştır. Gereği şu anda Yeşilvadi Jandarma Komutanlığı'nda yapılmaktadır. Bu kaçıncı oldu bu bölgede? Bunun bir an önce bertaraf edilmesi lazım" dedi.

"İNSANLARIN EMEKLERİ ÇALINIYOR"

İnsanların emeklerinin çalındığını belirten Mustafa Bıçak,"Bizler bu bölgenin çocuğuyuz, bizler bu köylerimizde genç nüfus kalmadı, zaten kalanlar da hayvancılık yapıyor. Bizim bölgemiz kırsal, geliyorlar burada insanların emeklerini çalıp gidiyorlar. Biz bu hayvan yasası ile ilgili tekrar yasa düzenlemesi istiyoruz" diye konuştu.

"AKŞAM EVE GELİYORUM HAYVANLAR YOK"

Tüfeklerle hayvanlarının vurulduğunu belirten Haşim Yılmaz ise yaşadığı üzüntüyü ifade ederek, "Ben hayvanlarımı sabah otlatmaya çıkartıyorum, akşam beşten sonra bulamıyorum. Takip ediyorlar herhalde bizi, çalıştığımız saatleri falan. Öğlen 12 gibi hayvanları gören arkadaşlar telefon açıyor bana, hayvanlar şu istikamette diye, ben iki saat sonra geliyorum bakıyorum hayvanlar yok, hayvanları 5 kilometre sürmüşler. Hepsini tüfek ile vurup öldürmüşler" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3