Kadıköy'de eğitim protestosu…

Kadıköy'de toplanan eğitimciler, veliler ve öğrenciler başörtüsünden...

Kadıköy'de eğitim protestosu…

Kadıköy'de toplanan eğitimciler, veliler ve öğrenciler başörtüsünden...

24 Eylül 2014 Çarşamba 16:32
Kadıköy'de eğitim protestosu…

Kadıköy'de toplanan eğitimciler, veliler ve öğrenciler başörtüsünden okulların İmam Hatip’e dönüştürülmesine kadar hükümetin eğitim politikasını protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı. 

Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanlığı öncülüğünde eğitimciler, veliler ve öğrenciler saat 10.00'da Kadıköy'deki Boğa Heykeli önünde toplandı. Yaklaşık 300 kişi Bahariye Caddesi üzerinden Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti. "Demokratik, Laik, Parasız, Bilimsel, Anadilde Eğitim İstiyoruz" yazılı pankart açan katılımcılar, "Zorunlu din dersleri kaldırılsın", "Gerici ırkçı eğitime hayır", "Cinsiyetçi eğitime hayır" ve "Sürgünlere ve rotasyona hayır" yazılı döviz taşıdı. Minik bir öğrenci de elinde "Artık yeter okuluma dokunma" yazılı pankart taşıdı. Göstericiler yol boyunca "Hükümet istifa", "Kadıköy uyuma okuluna sahip çık", "Okuluma dokunma" ve "Karanlığa geçit vermeyeceğiz" sloganları attı.

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen kalabalık adına Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Turgut Yokuş bir açıklama yaptı. Yokuş yaptığı açıklamada, "Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde geçtiğimiz günlerde yapılan değişiklikle her lisede ibadethane açma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, ortaokullarda ve liselerde başörtüsünü serbest bırakan bir değişiklik daha yapılmıştır. Siyasi iktidar, yıllardır eğitimde yaşanan ve içinden çıkılmaz hale gelen sorunların üzerini örtmek için yine din ve inanç istismarına soyunmuş, iç ve dış politikada yaşanan çözümsüzlüğün üzerini örtmek için bir kez daha başörtüsüne sarılmıştır. Yıllardır demokratik, bilimsel ve laik eğitim isteyenlerin öncelikli talebi olan zorunlu din derslerinin kaldırılması konusunda adım atılmamış, bu nedenle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, farklı inanç gruplarına tek bir dini inancın ve tek bir mezhebin zorla öğretilemeyeceğine hükmederek Türkiye'yi bir kez daha mahkum etmiştir. Okullarda başörtüsü serbestliği kararının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin zorunlu din dersinin kaldırılması kararının hemen ardından alınmış olması dikkat çekicidir. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre 18 yaşına kadar herkes çocuktur. MEB'in bu kararı, çocukların kendi özgür iradeleriyle karar veremediği, aile, toplum ve iktidar baskısının bu kadar yoğun ve belirleyici olduğu bir dönemde, özellikle kız öğrenciler için yeni baskılar ve dayatmalar gündeme getirmektedir. MEB'in eğitimdeki baskıcı, keyfi, dayatmacı politikaları ve girişimleri Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından katlanarak militarist bir tarzda devam etmektedir." 

Eylemciler, Kadıköy'de eğitimin nitelikli ve verimli olması açısından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin istifa etmesini istediklerini söyledi.

 

Son Güncelleme: 24.09.2014 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72