Kadıköy rıhtımın içler açısı hali

Kadıköy rıhtımda motor iskelesine kadar olan güzergah yıpranmış, yer yer çökmelerden dolayı kullanılmaz halde.

Kadıköy rıhtımın içler açısı hali

Kadıköy rıhtımda motor iskelesine kadar olan güzergah yıpranmış, yer yer çökmelerden dolayı kullanılmaz halde.

26 Eylül 2018 Çarşamba 11:25
Kadıköy rıhtımın içler açısı hali

Konu ile ilgili Kadıköy Meclis üyeleri harekete geçerek konuyu İBB’ye taşıdı. Kadıköy rıhtımındaki son durum olarak şunlar ifade edildi: Kadıköylü Meclis Üyeleri olarak İBB Meclisinde uyarı görevimizi de yapmıştık. Bunun sonucunda İBB hat boyunca düzenleme, yenileme çalışması yaptı. Bununla ilgili İBB yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür ederiz. Ancak alanda hiçbir koruyucu önlem alınmamıştır, bir yıldır bu haldedir. Temmuz ayında bir vatandaşımız denize düşmüş ve yüzme bilmediğinden boğulmuştur. Bilindiği gibi Bakırköy sahilde aynı durumdan dolayı 10’un üzerinde can kaybı olmuştur. Başka can kayıpları ve vakalar yaşanmadan korkuluk veya cam barikat ile koruyucu önlem alınmalı ve bölge aydınlatılmalıdır. Ayrıca Hasanpaşa’dan Altıyol’a kadar olan güzergah Kuşdili’nden Yoğurtçu Parkı’na kadar olan güzergahın yol çalışması yapılmış ancak Altıyol’dan iskeleye kadar olan bölüm iki kez bu mecliste dile getirmemize rağmen yapılmamıştır.”

Yazılı olarak tarafınızca cevaplamanız dileği ile sorularım şunlardır;

1- Rıhtımda düzenleme bittiği halde üste belirtiğim önleyici tedbirler neden alınmamıştır?

2- Bölgede iki iskele ve metro güzergahları olmasına rağmen neden karanlıktır? Aydınlatması niye yapılmamaktadır?

3- Altıyol’dan iskeleye kadar olan bölüm 2 kez dile getirmemize rağmen neden yapılmamaktadır? Kadıköy Belediyesi yapmak istemesine rağmen neden izin verilmemiştir?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2018 yılı Eylül ayı Meclis toplantılarında Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Namık Kemal Ceylan’ın soru önergesi oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72