İstihdamda ÜSİM modeli

İstihdamda ÜSİM modeli

10 Mart 2017 Cuma 16:18
İstihdamda ÜSİM modeli
İşsizlik sorununun toplumun tüm katmanlarını kapsaması ve bu sorunun birçok soruna sebep olmasına kayıtsız kalmayan Üsküdar Belediyesi, Mayıs 2014 yılında Üsküdar İstihdam Merkezi’ni (ÜSİM) faaliyete geçirdi.

ÜSİM, gerek ülke ekonomisine katkı sağlamak gerekse Üsküdar’ın iş gücünü canlandırmak amacı ile iş arayanlara iş, personel arayan kurumlara ücretsiz personel bulmaktadır.

ÜSİM’e Şubat 2017 itibariyle 42.905 vatandaş iş aramak amacı ile başvuru yapmış ve bugüne kadar 1.000’den fazla işveren ile çalışılarak 7.698 vatandaş istihdam edilmiştir. ÜSİM, ayrıca kadın ve engelli vatandaşlar için de projeler geliştirerek bu sınıfların da iş gücüne katılmalarını hedeflemektedir.

ÜSİM Türkiye birincisi

ÜSİM’in bugüne kadar yapmış olduğu özenli çalışmaların en büyük göstergesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İŞKUR gözetiminde yapılan denetleme sonucunda ortaya çıkmıştır. 55 yerel yönetimin içinde bulunan istihdam merkezlerinin incelendiği denetimde Üsküdar İstihdam Merkezi birinci seçilmiş ve diğer tüm istihdam merkezlerine örnek gösterilerek onurlandırılmıştır.

 

 
Son Güncelleme: 10.03.2017 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3