İstanbul'da yüzme suyunun kalitesi nasıl?

İstanbul'da denize girilebilecek 80 yerden alınan numunelerle yapılan...

İstanbul'da yüzme suyunun kalitesi nasıl?

İstanbul'da denize girilebilecek 80 yerden alınan numunelerle yapılan...

20 Haziran 2014 Cuma 11:57
İstanbul'da yüzme suyunun kalitesi nasıl?

İstanbul’da denize girilebilecek 80 yerden alınan numunelerle yapılan incelemeler sonucu yüzme sularının iyi ve orta kalitede olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, İstanbul’da denize girilebilecek 80 yerden alınan numunelerle yapılan incelemeler sonucu yüzme sularının iyi ve orta kalitede olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü 2014 yüzme suları analiz sonuçlarını açıkladı. İstanbul’da denize girilebilecek 80 yerde yapılan incelemeler sonucu yüzme sularının iyi ve orta kalitede olduğunun tespit edildiği belirtildi. İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “76/160 / EEC sayılı Avrupa Birliği Direktifi doğrultusunda ilimizde Yüzme Suyu izleme çalışmaları 09.01.2006 tarih ve 26048 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği doğrultusunda Yüzme Suyu İzleme Çalışmaları Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Yüzme Suyu Çalışmaları İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ilgili birimleri (İSKİ, Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü), İlgili İlçe Belediye Başkanlıkları ve Toplum Sağlığı Personellerinin işbirliğiyle yürütülmektedir” denildi.

80 yüzme alanında numune, izleme ve değerlendirme çalışmalarının yapıldığı belirtilen açıklamada, “Yüzme suları çalışmalarının amacı; insan sağlığını ve çevreyi korumak üzere, yüzme ve rekreasyon amaçlı kullanılan suların kalitesini belirlemek ve bu suların başta mikrobiyolojik olmak üzere her türlü kirletici ile kirlenmesinin engellenmesini sağlamaktır. 2014 yılında 80 yüzme alanında numune, izleme ve değerlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Sezon boyunca her yüzme alanından on beş günde bir numune çalışması yapılmaktadır. 09-10 Haziran 2014 tarihlerinde 80 adet yüzme alanından alınan numunelerin analiz sonuçlarının anlık değerlendirmesine göre; 70 adet iyi kalite, 9 adet yeterli kalite ve 1 adet kötü kalitede olduğu tespit edilmiştir. Daha önceki analiz sonuçlarına göre kötü kalite olarak değerlendirilen Beykoz ilçesi Riva Plajı yüzme alanından 16 Haziran 2014 tarihinde takip numunesi alınmış olup; analiz sonuçları iyi kalite olarak değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 20.06.2014 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3