İstanbul'da Gıda Denetimleri Devam Ediyor

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kontrol ekipleri,...

İstanbul'da Gıda Denetimleri Devam Ediyor

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kontrol ekipleri,...

18 Haziran 2014 Çarşamba 14:34
İstanbul'da Gıda Denetimleri Devam Ediyor

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kontrol ekipleri, İstanbul’daki gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Gıda Kontrol Ekipleri, Anadolu ve Avrupa Yakası’nda çok sayıda işlemeyi denetledi.

 

Denetimler, Maltepe Sahil Bölgesinden başladı. Pendik, Kadıköy, Kartal, Ataşehir ve Maltepe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden toplam 24 Kontrol Görevlisinin katıldığı denetimlerde; sahil şeridinde toplu tüketim yeri olarak faaliyet gösteren 36 gıda işletmesinde denetim yapıldı. Denetimler sonucunda; 3 işletmeye kapatma cezası uygulanırken; eksikliklerini tamamlaması için 11 işletmeye süre verildi, bir işletmeye ise hijyen uygunsuzluğundan idari yaptırım uygulandı.

 

Denetimler Avrupa Yakası’nda devam etti. Fatih, Beyoğlu, Eyüp ve Zeytinburnu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri Kontrol Ekiplerinin de katılımıyla Turistlerin yoğun olarak bulunduğu Sultanahmet Bölgesi’nde denetimler yapıldı. Toplam 22 Kontrol Görevlisinin katıldığı denetimlerde; Sultanahmet ve çevresinde bulunan otel ve toplu tüketim yeri olarak faaliyet gösteren 59 işletme titizlikle denetlendi. Denetimler sonucunda; uygunsuzluk tespit edilen 10 işletmeye eksikliklerin giderilebilmesi için süre verilirken; ‘İşletmeye Kayıt Belgesi’ olmadan faaliyet gösteren bir işletmeye de idari para ceza uygulandı. Toplam 47 işletmede asgari hijyen koşullarının sağlandığı tespit edildi.

""

Sıkı denetimlerin yapıldığı bir başka yer ise Bayrampaşa İlçesinde bulunan Mega Center idi. Güvenlik kuvvetlerinin de eşlik ettiği denetimlerde; önceden belirlenen 50 adrese baskın düzenlendi. Baskın yapılan işletmelerden 26’sının kapalı olduğu tespit edilirken; üç işletmenin onaysız faaliyet gösterdiği,  dört işletmenin Bakanlığa kayıt yaptırmadığı tespit edildi. Yedi işletmeye ise; eksikliklerini gidermesi için süre verildi. Denetimler, Ramazan ayı sonuna kadar aralıksız devam edecek.

Son Güncelleme: 18.06.2014 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3