İstanbul ‘yeşil’ listede son sırada

Üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken rapor... İstanbul ‘en çok yeşil alana sahip şehirler’ sıralamasında sonuncu oldu.

İstanbul ‘yeşil’ listede son sırada

Üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken rapor... İstanbul ‘en çok yeşil alana sahip şehirler’ sıralamasında sonuncu oldu.

16 Ocak 2019 Çarşamba 16:48
İstanbul ‘yeşil’ listede son sırada

Dünya şehirleriyle ilgili istatistiksel raporlar yayınlayan World Cities Culture’ın son çalışması, Türkiye’yi yakından ilgilendiren tabloyu en çarpıcı haliyle ortaya koydu. Şehir merkezlerinde park ve bahçelere ayrılan yeşil alanları kapsayan rapora göre İstanbul, 34 metropol arasında yeşil alan bakımından son sırada kaldı. Megakentin, yüzde 2.2’lik yeşil alana sahip olduğuna yer verildi. Listenin ilk sırasına ise yüzde 68 yeşil alanı bulunan Norveç’in başkenti Oslo yerleşti.

Şehir merkezlerinde park ve bahçelere ayrılan yeşil alanları kapsayan bir rapora göre İstanbul, sahip olduğu yüzde 2.2’lik yeşil alan oranıyla 34 şehir arasında son sırada yer alıyor. İlk üçte ise Oslo, Singapur ve
Sidney var.

İstanbul’da yeşil alanların yetersizliğini kabul eden yetkililer de bu yönde projeler üzerinde çalışıldığını belirtiyor. Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada İstanbul’da yeşil alan miktarının arttığını dile getirdi. İstanbul’da 10 yıl önce 5 metrekarenin altında olan yeşil alanın bugün 8,5 metrekareye yükseldiğini söyleyen Yıldırım, “Hedef, kişi başı 15 metrekare düzeyine ulaştırmak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72