İstanbul fırıncılar odası'ndan "bayat ekmek" kampanyasına tepki

İstanbul fırıncılar odası'ndan "bayat ekmek" kampanyasına tepki

26 Şubat 2013 Salı 11:17
İstanbul fırıncılar odası'ndan "bayat ekmek" kampanyasına tepki
Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası'nın "bayat ekmeği getir, tazesini götür" kampanyasına İstanbul Fırıncılar Odası sert tepki gösterdi. Oda Başkanı Fahri Özer, bu tür bir kampanyanın ekmek israfını iki katına çıkaracağını savunarak, destek vermeyeceklerini söyledi.

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası çerçevesinde Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası'nın ortaya koyduğu "bayat ekmeği getir, tazesini götür" kampanyasına İstanbul Fırıncılar Odası'ndan tepki geldi. Oda Başkanı Fahri Özer, böyle bir kampanyaya destek vermelerinin söz konusu olamayacağını söyledi.


""

"İSRAF İKİ KATINA ÇIKACAK"
İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, bu tür bir kampanyanın israfı daha da arttıracağını belirterek, "Böyle bir kampanya zaten yok. Bu, kendini bilmez bir arkadaşın yapmış olduğu bir açıklama. Bu konuda Ekmek Sendikası da almış olduğumuz bilgiye göre bu açıklamayı geri aldı. Bayat ekmeği getirin yenisini götürün. O zaman israf iki katına çıkacak. Bizim ve Başbakanın amacı zaten israfı önlemek. İsrafı önlemek için uğraşırken böyle bir kampanya düzenlenmiş olsaydı, hiçbir fırıncı buna uymazdı. Dediğimiz gibi bu havada kaldı. Bu açıklamanın altında ezildiler. Günde 5 milyonsa, 10 milyona çıkar bu israf. O yüzden böyle bir kampanyaya ne İstanbul fırıncısı, ne İstanbul halkı ne de İstanbul Fırıncılar Odası destek vermez, vermedik vermeyeceğiz" dedi.
Başkan Özer, kampanyanın mantığa uygun olmadığını ifade ederek, "Bayat ekmeği verdiniz fırıncıya, taze ekmeği de siz aldınız. Burada bir zarar var. Bu zararı kim karşılayacak. Bir deli bir kuyuya taş atar, kırk kişi çıkarmaya uğraşır. Biz şu anda o durumdayız" diye konuştu.
"TÜRKİYE'DE GÜNDE 5 MİLYON EKMEK ÇÖPE GİDİYOR"
Fahri Özer, Türkiye'de ciddi bir ekmek israfının olduğunu belirterek, "İstanbul'da günlük 1,5 ile 2 milyon arasında 250 gram ekmek israf ediliyor. Türkiye genelinde de 5 milyon ekmek çöpe atılıyor. Bu Sayın Başbakanımızın açıklamasıyla senede 200 tane hastane, okul yapıyor. Ekmek fırından alınırsa israfı daha az oluyor. Ekmeğinizi fırınlardan alın. İsrafın önüne geçebilmek adına ekmeği mutlaka kağıt ambalaja koyacağız. Ekmeği tek elden pazarlamanın çaresine bakıyoruz. Ekmek en fazla bakkal ve bayiliklerin iadesiyle israf oluyor" şeklinde konuştu.
"YUNANİSTAN'I BESLEYECEK KAPASİTEDE FIRIN SAYISI VAR"
İstanbul'da ekmeğin bakkal ve bayiliklerden alımını kaldırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Özer, İstanbul'da çok sayıda fırın olduğunu belirtti. Özer, "İstanbul'da o kadar çok fırın var ki, Türkiye'yi ve yanında Yunanistan'ı besleyecek kapasitede fırın sayısı var. 7 bin kişiye 1 fırın açılmasını istiyoruz. Bu çalışmalar yapılırsa bir tane ekmek israf olmaz" dedi.
Kampanyanın doğru olmadığını belirten bir vatandaş ise "Niye götürüyor bayat ekmeği, az alsın" dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72