İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış hayatı felç etti

İstanbul'da beklenen sağanak yağış gece saatlerinde etkili oldu. Kuvvetli yağış sonrası caddeler göle dönerken, çok sayıda araç yolda kaldı.

İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış hayatı felç etti

İstanbul'da beklenen sağanak yağış gece saatlerinde etkili oldu. Kuvvetli yağış sonrası caddeler göle dönerken, çok sayıda araç yolda kaldı.

28 Haziran 2018 Perşembe 12:44
İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış hayatı felç etti

ŞİDDETLİ YAĞMUR CADDELERİ GÖLE ÇEVİRDİ

Şiddetli yağmur hem Avrupa hem de Anadolu yakasında etkili oldu. Kuvvetli yağış nedeniyle bazı caddeleri su bastı araçlar yolda kaldı. Sağanak yağışla birlikte dolu da etkili oldu. Bazı vatandaşlar araçlarını doludan korumak için yoğun çaba sarf etti. Otomobillerin üzeri battaniye ve kartonlarla kapatıldı.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ HAVA TRAFİĞİNİ VURDU

Şiddetli yağış hava trafiğini de vurdu. Atatürk Havalimanı'na inmek üzere olan uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Havalimanı apronunu da su bastı. Öte yandan yağışla birlikte şimşek de çaktı. Üst üste çakan şimşekler görsel bir şölen oluştururken, karanlık gökyüzünü gündüze çevirdi.

Su baskınları vatandaşları zor durumda bıraktı

İstanbul genelinde şiddetli yağış yüzünden rögarların tıkanması çok sayıda ev ve iş yerinde su baskınlarına yol açtı. Kağıthane'deki Sadabad Polis Merkezi'ni de su basarken, şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle kentin birçok noktasında ağaçlar yola devrildi. Özellikle alt geçitlerde oluşan su birikintilerde mahsur kalan araçlar itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Maltepe'de çok sayıda araç sular içerisinde kaldı

Maltepe'de yağmurun ardından çok sayıda araç sular içerisinde kaldı. Sürücüler araçlarını kurtarmak için seferber oldu.

Maltepe'de gecenin ilerleyen saatlerinde etkili olan yağış sürücüleri zor durumda bırakırken, sel sularının dolduğu minibüs yolunda çok sayıda araç sular içerisinde kaldı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde anide bastıran sağanak yağış, İstanbul'un diğer ilçelerinde olduğu gibi Maltepe'de etkili oldu. Sokaklar bir anda yağmur suları ile dolarken, yokuştan aşağı akan sel suları minibüs yolunda sürücüleri zor durumda bıraktı. Sular içerisinde kalan çok sayıda araç, vatandaşların kendi imkanları iteleyerek çıkarıldı. Sel sularının bazı su aktarma kanallarını da patlattığı ve şelaleler oluştuğu görüldü.

KADIKÖY’Ü SU BASTI

Meteoroloji ve AKOM'dan yapılan uyarı sonrasında İstanbul'da beklenen sağanak yağışın başlamasıyla birlikte Kadıköy'de bazı caddeleri su bastı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) uyarılarının ardından beklenen sağanak yağış başladı. Yapılan uyarıların ardından başlayan yağış kısa sürede etkili olarak bazı caddelerde su birikintilerine neden oldu. Kadıköy'de bazı caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte bulunan sürücüler zor anlar yaşadı. Yağmura yakalanan bazı vatandaşlar ise kaçarak yağmurdan kurtulmaya çalıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72