Irak'taki depremden sonra sıra İstanbul'da mı?

Irak'taki depremden sonra sıra İstanbul'da mı?

14 Kasım 2017 Salı 11:20
Irak'taki depremden sonra sıra İstanbul'da mı?

Prof. Celal Şengör Irak'taki şiddetli depremin ardından İstanbul'a deprem uyarısı yaptı.

Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı'nın sunumuyla ekrana gelen Teke Tek programının konukları Prof. İlber Ortaylı ile Prof. Celal Şengör oldu.

Atatürk ve eğitimin konuşulduğu programda, Irak'ta meydana gelen deprem son dakika bilgisi olarak öğrenildi.

FAY HATLARINI ÇİZDİ

Deprem uzmanı olan Celal Şengör, haberin gelmesiyle hemen kağıt ile kalemi eline aldı. Bölgedeki fay hatlarını çizen Şengör, bölgedeki depremlerin analizini yaptı.

İSTANBUL VE ERZİNCAN'IN DOĞUSUNU İŞARET ETTİ

Aynı fay hattı üzerinde gerçekleşen depremleri tek tek sayan Celal Şengör, bundan sonraki süreç için Erzincan'ın doğusunu ve İstanbul'u işaret etti.

7,6'LIK DEPREM BEKLENİYOR

Irak'ta meydana gelen depremin 7,3 şiddetinde olduğunu belirten Prof. Şengör, İstanbul'da beklenen depremin ise 7,6 şiddetinde olabileceğini ifade etti.

Depremin şiddetinin Yeşilköy ve Tuzla'da 10'u bulacağını öne süren Şengör, "Diğer sahil bölgelerinde 8’i buluyor. Bu, binaların yarısı gidecek demektir. Depremin şiddeti 10’u bulduğu zaman ayakta neredeyse bina kalmıyor" diye konuştu.

"FELAKETİ BEKLİYORUZ"

Türkiye'nin depreme hazır olmadığı uyarısında bulunan Celal Şengör, "İstanbul’da bir sel olduğunda, kar yağdığında hiçbir yere gidemezsiniz. Deprem olduğu zaman İstanbul’u nasıl besleyeceksiniz? Yaralılara nasıl hizmet götüreceksiniz, insanlar nereye sığınacak? Hareketli iskelelerimiz hazır mı? Denizden besleyebilir miyiz İstanbul’u? Yapacak fazla bir şey yok, felaketi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72