İnşaat demiri göğsünü deldi

İnşaat demiri göğsünü deldi

17 Mart 2013 Pazar 18:02
İnşaat demiri göğsünü deldi

Sultanbeyli'de, çalıştığı inşaatın üçüncü katından düşen işçinin göğsünü inşaat demiri delip geçti. Göğsündeki 35 santimetrelik demirle hastaneye kaldırılan işçinin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

İnşaatın elektrik işlerinde çalışan 28 yaşındaki Serkan Kara, dengesini kaybedince üçüncü kattan kolon demirlerinin üzerine düştü. Demirlerden biri Kara'nın sağ kol altından girerek sol göğsüne kadar ilerledi. Kara olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu düştüğü yerden çıkartılarak göğsündeki 35 santimetre uzunluğundaki demir ile Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede yapılan incelemelerde Kara'nın göğsündeki demirin sol kol altına kadar ilerlediği görülünce hemen ameliyata alındı. Sol akciğeri parçalayan ve kalp zarına zarar verdiği belirlenen inşaat demiri, cerrahların göğüs kafesinin her iki tarafında gerçekleştirdikleri eş zamanlı ameliyatın ardından çıkartıldı.

Yaşadığı korkunç olayı hatırlamak istemediği için röportaj yapılmasını istemeyen Kara, dengesini kaybederek demirlerin üzerine düştüğünü ve kendisini hayata bağlayan doktorlara teşekkür ettiğini söyledi.

Kara'nın yanında basın mensuplarına konuyla ilgili bilgi veren Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Recep Demirhan akşam saatlerinde hastanın, göğsünde inşaat demiri saplanmış olarak hastaneye getirildiğini söyledi. Demirhan şöyle konuştu: "Hastanın röntgenleri çekildi ve 35 santimetre uzunluğundaki demirin sağ göğüs altından girdiği, sağ ve sol akciğeri parçalayarak ilerlediği, kalp zarına hasar verdiği tespit edildi." Eş zamanlı olarak sol ve sağ göğüsten yapılan çift taraflı ameliyat ile hastaya müdahale edildiğini, önce kalp zarının ardından iki akciğerin başarılı bir ameliyatla onarıldığını söyleyen Demirhan, saplanan demirin kalbe 3 milimetre daha yakından geçmesi durumunda Kara'nın yaşamasının mümkün olmayabileceğini sözlerine ekledi.

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72