İmar isyanı belediye meclisinde

Çekmeköy Çatalmeşe Mahallesi ve Alemdağ merkezde imardaki emsal 1.30 iken...

İmar isyanı belediye meclisinde

Çekmeköy Çatalmeşe Mahallesi ve Alemdağ merkezde imardaki emsal 1.30 iken...

12 Kasım 2013 Salı 16:18
İmar isyanı belediye meclisinde

Çekmeköy Ekşioğlu Mahallesi imar isyanını belediye meclisine taşıdı

Çekmeköy Çatalmeşe Mahallesi ve Alemdağ merkezde imardaki emsal 1.30 iken Ekşioğlu Mahallesi’nde 1.10 olması mahalle sakinlerini huzursuz ediyor. 2B rayiç bedellerinin yüksek, imardaki emsalin ise düşük olmasına isyan eden mahalle sakini, 500 imza toplayarak CHP grubunun aracılığıyla konuyu belediye meclisine taşıdı.

Bilindiği gibi Alemdağ’daki 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları bölge idari mahkemesi kararı ile iptal edildi.  Yerine 1/5000 ölçekli plan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nca hazırlanmış ve kabul edilmişti. Ancak Alemdağ ve Çatalmeşe Mahalleleri’ndeki emsal artışlarında uygulanan emsal Ekşioğlu Mahallesi’nde uygulanmamaktadır.

""

 

Oy birliği ile geçti

Bu durum Ekşioğlu Mahallesi sakinlerinde huzursuzluk oluşturdu. Mahalle sakinleri bu olumsuzluğun giderilmesi için 500 imza topladı. Topladıkları imzaları CHP aracılığıyla meclise taşıyan mahalleli bu haksızlığın giderilmesini istiyor. Konu Çekmeköy Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı ilk oturumunda gündeme alındı ve oy birliğiyle başkanlık makamına havale edildi.

Mahalle sakini: “Zarar ederiz”

Mahalle sakini 2B rayiç bedellerinin çok yüksek olduğunu söyleyerek düşük emsalin kendileri için bir yıkım olduğunu söyledi. Bu durumu bir örnekle açıklayan mahalle sakini, “500 metrelik bir arsama 200 bin 2B rayiç bedelini ödediğimi düşünün. Bu arsamda inşaat yapmaya kalkarsam imardaki emsalin düşük olması nedeniyle zarar etmiş olurum. Burada bir hakkaniyet söz konusu değil” diyor.

Son Güncelleme: 12.11.2013 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3