İBB’NİN TEK DERDİ İMAR MI?

İstanbul’un onca sorunu varken İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB)’de geçtiğimiz hafta imarla ilgili rekor sayıda dosya geldi. Sadece bir günde 235 adet imar dosyası İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

İBB’NİN TEK DERDİ İMAR MI?

İstanbul’un onca sorunu varken İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB)’de geçtiğimiz hafta imarla ilgili rekor sayıda dosya geldi. Sadece bir günde 235 adet imar dosyası İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

26 Eylül 2017 Salı 11:07
İBB’NİN TEK DERDİ İMAR MI?

REKOR SAYIDA İMAR DOSYASI!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, imarla yatıyor, imarla kalkıyor. Gündeme gelen dosyaların yüzde 90’ı imar planları ile ilgili. Her ay gerçekleşen meclis toplantılarının ana gündemi ve tartışma konusu da yine imar dosyaları. İBB’de bu ay da durum değişmedi. Sadece bir günde belirlenen toplam gündem sayısı 296’i bulurken, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen (imarla ilgili) dosya sayısı 235 idi. Yani, imarla ilgili dosyalar yine rekor sayıda geliyor!

BAŞBAKAN DİKKATE ALIN MIYOR MU?

Başbakan Binali Yıldırım ATO Congresium’da, ‘Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ndaki konuşmasında, belediye başkanlarına şu önerilerde bulunmuştu: “Belediyelerdeki en fazla işlem gören iş imar değişikliği işi olmamalı, en az işlem gören dosyalar bunlar olmalı. Geleceğin belediyeciliği burada. Radikal çok önemli bir değişikliği sadece meclisten aldığınız yetki veya meclis kararıyla değil yönettiğiniz ilin, ilçenin, beldenin ahalisiyle mutlaka istişare yaparak verin. Gelişmiş ülkelerde, demokrasilerde hep bu yöntem uygulanır.”

İSTANBUL’UN BAŞKA SORUNU MU YOK?

Oysaki görüşülen imar dosyaları bu şehirde yaşayan insanların büyük çoğunluğunun ilgi alanının dışında. İstanbul halkı daha çok; eğitim, ulaşım ve sağlık konularında çözüm bekliyor. İstanbul’da onca sorun varken İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde sürekli imar tartışmalarının gündeme gelmesi halkta bir bıkkınlık oluşturdu. İstanbul halkı, “Birilerine rant sağlanacak diye imar dosyalarının sürekli gündeme gelmesine artık tahammül edemiyoruz. İstanbul’un birikmiş tonca sorunu var önce bu sorunları çözsünler. Onlar o koltukta bizlerin sorunlarını çözmek için oturuyorlar, imtiyazlı kişiler için değil” diyor.

Son Güncelleme: 26.09.2017 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72