İBB'den afiş açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin seçim afişlerini topladığı...

İBB'den afiş açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin seçim afişlerini topladığı...

21 Şubat 2014 Cuma 23:20
İBB'den afiş açıklaması

İBB’den afiş açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin seçim afişlerini topladığı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “belirtilen yerlerin dışına asılacak olan siyasi içerikli ilan ve reklamların kaldırılmasına yönelik çalışmalarda siyasi parti ayırt etmeden tüm afiş ve pankartların zabıta ekiplerince toplanıldığını” bildirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin seçim afişlerini topladığı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yapılması gereği doğmuştur. Seçim propagandası, afiş asma, el ilanı dağıtma gibi çalışmalar YSK’nın belirlediği kurallar gereği yapılmaktadır. Çeşitli yayın organlarında iddia edildiği gibi tek bir siyasi parti değil, kurallara aykırı asılan tüm ilanlarla ilgili işlem yapılmaktadır. İlgili Kanunun 61’inci maddesi ‘Seçimin başlangıç tarihinden oy verme gününü takip eden güne kadar siyasi partiler, bağımsız adaylar, herhangi bir kurum veya kuruluş ya da vatandaşlar tarafından, bu kanunda belirtilen yerler dışında, siyasi ilan ve reklam içeren afiş, poster, pankart veya parti bayrağı gibi malzemelerin asılması, yapıştırılması veya teşhiri yasaktır. Aksi halde, bu ilan ve reklamlar kaldırılır ve masrafları ilgilisinden tahsil edilir. Bu madde de belirtilen yasaklarla ilgili işlem yapma yetkisi, seçimin başlangıç tarihinden oy verme gününden önceki 30’uncu güne kadar Mülki makamlara, son 30 gün içinde ilçe seçim kurullarına aittir. Belediyeler, bu madde de belirtilen yetkili mercilerin talebi üzerine, maddeye aykırı hususları gidermek için gerekli araç, gereç ve personeli sağlamakla yükümlüdür’ şeklinde düzenlenmiştir.”

Çalışmanın yasal bir zeminde yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Bu nedenle seçim süresince söz konusu kararda belirtilen yerlerin dışına asılacak olan siyasi içerikli ilan ve reklamların kaldırılmasına yönelik çalışmalarımızda siyasi parti ayırt etmeden tüm afiş ve pankartlar zabıta ekiplerince toplanılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 21.02.2014 23:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3