İBB oyuna mı geldi, Göz mü yumdu?

‘Limitsiz Hizmet' haber başlığı ile gündeme getirdiğimiz büyük sermaye..

İBB oyuna mı geldi, Göz mü yumdu?

‘Limitsiz Hizmet' haber başlığı ile gündeme getirdiğimiz büyük sermaye..

27 Mayıs 2014 Salı 13:48
İBB oyuna mı geldi, Göz mü yumdu?

İBB oyuna mı geldi, Göz mü yumdu?

 

‘Limitsiz Hizmet’ haber başlığı ile gündeme getirdiğimiz büyük sermaye gruplarına ait milyar dolarlık Acıbadem’deki Akasya AVM ve Akasya Evleri, İBB’ye taşındı. Yapılaşmada İBB’nin Meclis kararına uyulmayarak kamuya ait alanların da projeye dahil edilmesi ile ilgili soru önergesi verildi.

Yeni hizmete giren Acıbadem Akasya AVM ve Akasya Evleri için tüm imkanlar seferber edilip kısa süre içinde AVM’ye özel Çevre Yolu bağlantı girişi, viyadük, yan yollar yapılmıştı. Konuyu, mesele ‘AVM’ olunca sorun değil limitsiz hizmet’ başlığı ile kamuoyuna duyurmuştuk. Büyük yankı bulan haberimizden sonra yeni gelişmeler yaşandı.  Muhalefetin İstanbul milletvekillerinin araştırmalarının yanı sıra CHP İstanbul Büyükşehir Meclis Üyesi Hüseyin Sağ konuyu İBB’ye taşıdı. Sağ, kamuya ait okul ve spor alanlarının projeye dahil edilmesi ile ilgili soru önergesi verdi.

""

Kamuya ait okul ve spor alanları İç edildi!

Bilindiği gibi Acıbadem’de bulunan 170 dönümlük Ford Otosan arazisi 25 milyon dolara Sinpaş GYD, Akkok Yıldız Holding ve Saf GYO tarafından satın alındı. Metro ve metrobüsle bağlantı yolları bulunan alana 1400 daire ve AVM inşa edildi. Meclis kararında 20 bin metrekare eğitim tesisi olarak ayrılan araziye ilköğretim okulu inşa edilip teslim edilmesi şart olarak koşulmuştu. Ancak devlet okulu olarak yapılması gereken araziye özel okul inşa edildi. Yine aynı şekilde kamuya ait alanda açık ve kapalı spor alanı yapılıp gençlik ve spor müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak o da gerçekleşmedi. Kamuya ait bölümler de projeye dahil edildi.

İBB oyuna mı geldi, kıyak mı yaptı?

Söz konusu arazide daireler 1 milyon 250 bin TL’ye satışa çıktı. İBB, projenin emsali iki katına çıkartıp yapı yüksekliğini serbest bıraktı. Ancak bir şartı vardı: milli eğitim müdürlüğüne devredilmek üzere bir okul, gençlik ve spor müdürlüğüne devredilmek üzere ise kapalı spor salonun yapılmasını şart koştu. Firma yetkilileri ise bu şartların hiç birini yerine getirmedi. Bu durum İBB oyuna mı geldi? Yoksa bütün bunlara göz mü yumdu? Sorusunu akıllara getiriyor.

Konuyu İBB Meclisi’ne taşıyan Hüseyin Sağ, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek soru önergesi verdi. Hüseyin Sağ, önergesinde proje ile ilgili alanların para cezası veya kısmının olup olmayacağını, kamuya terk edilen bölümlerin akıbetini sordu. 

Son Güncelleme: 27.05.2014 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3