İBB Meclisi’ne vakıf tartışması

İBB Meclisi’nin Eylül ayı birinci oturumuna vakıf tartışması damga vurdu.

İBB Meclisi’ne vakıf tartışması

İBB Meclisi’nin Eylül ayı birinci oturumuna vakıf tartışması damga vurdu.

09 Eylül 2019 Pazartesi 14:12
İBB Meclisi’ne vakıf tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Eylül ayı birinci oturumuna vakıf tartışması damga vurdu. AK Parti’li sözcüler, İBB’nin tarikat ve cemaat bağlantılı vakıflara sağlanan olanakların kesilmesine kürsüden yaptıkları konuşmalarla tepki gösterdiler. AK Parti’li İBB 2. Başkan Vekili Ömer Faruk Kalaycı’nın kürsüden yaptığı konuşma ise bardağı taşırdı. AKP’li Kalaycı, savunduğu vakıflarda yetişen çocuklara gönderme yaparak, CHP’lilere “uykularınızı kaçırır” dedi.

Bunun üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu önce, “Ömer Faruk Bey kibir cümlesini size iade ediyorum” dedi. İmamoğlu sonrasında ise, “Devletin vakıflarla ilişkisi eşit yürür. Birkaç aile ferdinin oluşturduğu ilişkiler veya kişiler devletin vakıf politikasını belirleyemez. Devletin vakıf politikasını belirleyecek yüzlerce vakıf vardır bu ülkede. Biz eşitlikçi davranacağız ve üç beş vakıfa bırakmayacağız bu işi” dedi.

AK Parti’li Kalaycı’nın “uykularınızı kaçırır” sözlerine ise İBB Başkanı İmamoğlu, “Bu ağır bir ithamdır. Benim uykumu kaçıracak tek bir Türk evladı bu memlekette yaşamıyor. Hele benim gençlerim benim uykumu kaçırmak içinde yetişmiyor ülkemde. Siz öyle birileri yetişiyor diye düşünüyorsanız yazık. Tek bir Türk evladı onun için yetişmez” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3