İBB, Maltepe'de çevre katliamı mı yapıyor@f2

İstanbul'un en uzun ve en güzel sahili olma özelliğini taşıyan ‘Maltepe...

İBB, Maltepe'de çevre katliamı mı yapıyor@f2

İstanbul'un en uzun ve en güzel sahili olma özelliğini taşıyan ‘Maltepe...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
İBB, Maltepe'de çevre katliamı mı yapıyor@f2

İstanbul'un en uzun ve en güzel sahili olma özelliğini taşıyan ‘Maltepe sahili', yaza merhaba dediğimiz bu günlerde İBB tarafından yapılan hafriyat atıklarının dökülmesiyle adeta katlediliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hafriyat çalışmaları Maltepelileri çileden çıkardı. 10 kilometrelik uzunluğuyla İstanbul'un gözde yerlerinden Maltepe sahili Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat atıklarıyla kirlenmiş durumda. Çevre kirliliğine isyan eden vatandaşlar ise, büyük bir eyleme hazırlanıyor.

Maltepe sahilinde meydana gelen çevre kirliliği karşısında vatandaşların şikâyetleri üzerine harekete geçen Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin; “Baharın geldiği bu güzel günlerde 10 kilometreden oluşan Maltepe sahil şeridinde gezinen, sabah ve akşam sporlarını yapan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından sahile dökülen hafriyat atıklarının oluşturduğu kirlilik nedeniyle sahile inemez oldu. Vatandaşların şikâyetleri üzerine ilçe belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi'ne uyarılarda bulunduk. Maltepe Belediyesi olarak, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hukuk savaşımızı başlatacağız” dedi.

""

Maltepeli vatandaşlar da; “Büyükşehir Belediyesi bu atıkları koyacak başka bir yere bulamadı mı? Yoksa Maltepe'ye ve Maltepe halkına yapılan kasıtlı bir davranış mı” diyerek rahatsızlıklarını ifade ediyor? Maltepe sahilinde Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat kamyonlarının döktükleri atıklar karşısında şaşkına dönen vatandaşlar; “Burada büyük bir çevre kirliliği yaşanıyor. Adeta Maltepe'nin kalbi hançerleniyor. İstanbul'un en güzel sahili Büyükşehir Belediyesi tarafından katlediliyor” diyerek bu durumun devamı halinde, topluca eylem yapacaklarını dile getirdi.

""

Aynı şekilde bu sahil şeridini kullanan sürücüler de hafriyat kamyonlarının yol açtığı trafik yoğunluğu karşısında yaşadıkları rahatsızlıkları ifade etti. Haber-Foto: Güldür Bilgili


""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3