Hüseyin Sipahi'den çılgın  teklif

Hüseyin Sipahi'den çılgın  teklif

14 Haziran 2017 Çarşamba 10:30
Hüseyin Sipahi'den çılgın  teklif

“Galatasaray Adası'na cami yapılsın”


Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı, İBB Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, İBB Başkanlığı’na havale edilen yazılı önergesi ile Suada olarak da bilinen ve üçte ikisi Maliye’ye ait olan Galatasaray Adası’na cami yapılmasını teklif etti.


İBB’deki çıkışları ile gündem olan Sipahi yeni bir polemik konusu daha yarattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde kaçak olduğu gerekçesiyle üzerinde işadamı Mehmet Koçarslan’ın işlettiği tesisler yıkılan Boğaz’daki Galatasaray Adası’na, İBB Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi’den ilginç bir öneri geldi.


İBB Meclis kürsüsünden okuduğu teklifinde Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez’in “Camiler sadece namaz kılınan mekanlar değildir” sözlerine atıfta bulunan Sipahi, “Gelin önce boğazın ortasında bulunan Suada’ya bir cami inşa edelim, ardından da o camide verilecek ilmi eğitimle, sosyal faaliyetlerle, kültürel alanlarla çocuklarımızın, gençlerimizin ve de büyüklerimizin vakitlerini geçirebilecekleri bir çekim alanı imar edelim” dedi.


1936 yılında imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile boğazların egemenliğinin Türkiye’ye ait olduğunu hatırlatan Sipahi, “Şehrin en yüksek tepesi Çamlıca’ya simge haline gelecek bir cami de inşa edilmektedir. Ancak, İstanbul boğazının ortasında Kız Kulesi’nden başka simge bir yapımız yok. O da zaten ne Türkiye Cumhuriyeti zamanında ne de Osmanlı Devleti döneminde yapılmıştır. Artık Boğaz’a milli bir yapı yapma zamanı geldi. Boğaz’ımızda, geçenleri imrendirecek bir mabedimiz olsun” dedi. Sipahi'nin önergesi, İBB Meclis toplantısında oylandı ve başkanlık makamına havale edildi.



İNEKLE DE GÜNDEME GELMİŞTİ


Sipahi ayrıca, Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz üzerine çiftliğindeki Hollanda cinsi ineğini keseceğini söylemiş, ancak daha sonra vazgeçerek Hollanda'nın özür dilemesi halinde ineği kesmeyeceğini açıklamıştı. Hollanda'dan beklediği şart gelmeyince ise yazılı bir açıklama yapan Sipahi, ineğini kesmeyeceğini, Hollanda'ya geri göndermeyeceğini, ineğin çiftliğinde yaşamaya ve süt vermeye devam edeceğini duyurmuştu.



 
Son Güncelleme: 14.06.2017 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3