Hızlı tren Haziran'a ertelendi!

Sabotaj nedeniyle Ankara-İstanbul YHT'nin açılışı Haziran'a ertelendi.

Hızlı tren Haziran'a ertelendi!

Sabotaj nedeniyle Ankara-İstanbul YHT'nin açılışı Haziran'a ertelendi.

26 Mayıs 2014 Pazartesi 15:54
Hızlı tren Haziran'a ertelendi!

Sabotaj nedeniyle Ankara-İstanbul YHT'nin açılışı Haziran'a ertelendi. Ulaştırma Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak hattın Mayıs ayı sonunda açılmasının planlandığını belirterek, ‘Herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için hattın açılışı Haziran ayına ertelenmiştir’ denildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Eskişehir- İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında son 2 haftada toplam 200 sinyalizasyon ve haberleşme kablosunun kesildiğini belirterek, “Yine son 2 haftada 70 ray devresi bağlantı sistemi birileri tarafından kesildi. Tabii biz bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Gerekli çalışmalar yapılıyor” dedi.
Karaman Belediyesi’nde düzenlediği basın toplantısında, daha önce Mayıs ayının ikinci yarısında Eskişehir-İstanbul YHT hattının devreye alınacağını ve Ankara -İstanbul arasındaki yüksek hızlı trenin artık çalışmaya başlayacağını ifade ettiğini anımsattı. Bugüne kadar çalışmaların tamamen bu yönde gittiğini ifade eden Elvan, Eskişehir-İstanbul YHT hattındaki tüm altyapı, üstyapı çalışmalarını tamamladıklarını belirtti.

Hırsızlığın ötesinde…

Elvan, test çalışmalarını, özellikle sinyalizasyon test çalışmalarını bitirme aşamasındayken sabotaj girişimleriyle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Son 2 haftada toplam 200 sinyalizasyon ve haberleşme kablolarımız kesildi. Yine son 2 haftada 70 ray devresi bağlantı sistemi birileri tarafından kesildi. Tabii biz bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Özellikle bu güzergahta bulunan valiliklerimiz ve jandarma güvenlik önlemlerini artırdı. Sinyalizasyon kanallarımızın kapakları açılıp, bu sinyal kabloları kesilip o şekilde bırakılıyor. Bu tamamıyla bir sabotaj girişimi. Sabotaj dışında bir şey olduğunu açıkçası düşünmüyoruz. Özellikle İstanbul-Ankara hızlı trenin açılmasından rahatsız olan kesimlerin olduğunu düşünüyorum. Buna başka bir anlam veremiyorum ama biz süratle bu bağlantıları yeniden kurmaya başladık.”
 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.05.2014 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72