Hırsızlar kasayı açarken paraları yaktı

Hırsızlar kasayı açarken paraları yaktı

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Hırsızlar kasayı açarken paraları yaktı

Ümraniye'de bir düğme fabrikasından çaldıkları kasayı oksijen kaynağı ile açarken, paranın bir kısmını yakan şahıslar yakayı ele verdi. Yaklaşık 200 bin lira civarındaki paranın bir miktarını da harcayan şahıslar, 80 bin liraya yakın parayla yakalandı. 
Olay, 4 Mart tarihinde Ümraniye'de bir düğme fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre, düğme fabrikasında çalışan B.Ş. (23) bir süre sonra işten ayrılarak, Bayrampaşa'da bulunan başka bir düğme fabrikasında çalışmaya başladı. Bir süre sonra eski iş yerini soymaya karar veren B.Ş., soygunu; B.Ç., İ.Ü. ve E.Ç.E. isimli arkadaşlarına da teklif etti. Fabrikada yoğun bir güvenliğin olmadığını öğrenen şahıslar ise, soygun yapmayı kabul etti. B.Ş. ve arkadaşları 4 Mart gecesi saat 03.00 sıralarında fabrikaya arka taraftan girerek, kasanın bulunduğu odaya girdi. Kasayı forklift yardımıyla bahçeye taşıyan zanlılar, daha sonra arabalarına yükleyerek olay yerinden kaçtı. 
Soygun ihbarı üzerine olay yerine gelen Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, konuyla ilgili çalışma başlattı. İş yerinden en son ayrılan işçilerin bilgilerini alan ekipler, B.Ş.'nin aynı şartlarda Bayrampaşa'da bir iş yerinde çalıştığını öğrenince, buraya yoğunlaştı. Dikkat çekmemek için düğmeci kılığında fabrikaya giden ekipler, fabrika yetkilisine durumu anlattıktan sonra B.Ş. ile görüşmek istedi. Karşısında polisleri gören B.Ş. ise, suçunu itiraf etti. Şahsın ifadesi doğrultusunda, soygun olayını birlikte gerçekleştirdiği diğer 3 kişi ve soygundan sonra para karşılığında kasayı açan A.B. (49) de yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar verdikleri ifadelerinde, soygundan sonra Gaziosmanpaşa'da A.B.'nin yanına gittiklerini, oksijen kaynağı ile kasayı açmaya çalıştıkları sırada paranın bir kısmının yandığını söyledi. Paranın bir miktarını da harcadıklarını belirten zanlılarla birlikte, yaklaşık 80 bin lira tutarında döviz ve TL ele geçirildi. Yapılan işlemlerin ardından şahıslar, adliyeye sevk edildi.

""
 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3