Hazinedar ve Sipahi görevden uzaklaştırıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil görevden uzaklaştırıldı. Suçlamalar ise; rüşvet, yolsuzluk ve fetö üyeliği..

Hazinedar ve Sipahi görevden uzaklaştırıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil görevden uzaklaştırıldı. Suçlamalar ise; rüşvet, yolsuzluk ve fetö üyeliği..

05 Ocak 2018 Cuma 12:06
Hazinedar ve Sipahi görevden uzaklaştırıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile iki belediye meclis üyesi, İçişleri Bakanlığınca görevlerinden uzaklaştırıldı. Hazinedar'a yönetilen suçlamalar arasında rüşvet, yolsuzluk ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" da var.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama:

SUÇLAMALAR: RÜŞVET, YOLSUZLUK VE FETÖ ÜYELİĞİ

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil Anayasanın 127‘nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 04/01/2018 tarihinde görevden uzaklaştırılmışlardır.

Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır.

MECLİS ÜYESİ SİPAHİ HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

Hüseyin Avni Sipahi'nin Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında, yetkisi ve görevi olmadığı halde imar ve ruhsat işlemlerinde talep sahiplerinin kendisine yönlendirildiği ve bağış adı altında zorla para alınmasına aracılık ettiği, haksız kişisel menfaat sağladığı, ayrıca mal varlığında ciddi artışlar olduğu yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruşturmalar dikkate alınmıştır.

SİPAHİ: BİR YANLIŞLIK VAR GALİBA

Görevden alınan Hüseyin Avni Sipahi, konuya ilişkin kısa bir değerlendirmede bulundu. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile birlikte İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda Bağımsız İBB Meclis Üyesi olan Hüseyin Sipahi Hürriyet'e yaptığı kısa açıklamada, kendisine bu konuyla ilgili herhangi bir tebligat yapılmadığını söyleyip, “Bir yanlışlık var galiba. Bakanlık bir yanlışlık yapmış olabilir, düzeltirler diye bekliyorum. Hakkımda açılmış herhangi bir dava ve soruşturma yok. Bakan düzeltecek” dedi.

Görevden alınan Hazinedar: “Milletin verdiği kararı ancak ve ancak millet alır”

İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile görevinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, belediye binası önünde yaşanan sürece ilişkin açıklama yaptı.


"YÜZDE 77 OYLA BEŞİKTAŞ HALKININ EMANETİNİ TEMSİL EDİYORUM"

"Allah'ın verdiği canı Allah alır. Demokrasilerde bunu tezahürü de milletin verdiği emaneti ancak ve ancak millet alır" diyerek sözlerine başlayan Hazinedar, şöyle devam etti: Henüz şahsıma tebliğ edilmemiş olmasına rağmen, görevden uzaklaştırılmama yönelik karara ilişkin söyleneceklerin birçoğunu bugün söyledim. Yüzde 77 oyla Beşiktaş halkının emanetini temsil ediyorum. Hem Mülkiye müfettişleri hem Danıştay tarafından.1 Aralık tarihinde belediyemize 16 müfettiş gönderilmiştir. 16 teftiş görevlisi bugüne kadar tek bir şey bulamamıştır. Belediye başkanını görevden uzaklaştırmalarının nedeni, soruşturmanın selametidir. Soruşturmanın selametini ben nasıl tehdit edebilirim? Şu anda 16 müfettişe bütün evraklar verilmiştir. Belediyemiz son iki yılda belediyecilik tarihinde görülmemiş sayıda incelemeye tabi tutulmuştur”..

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3