Halkı bıktıran çekicilere tepki büyüyor

'illallah' dedirten çekicilere Ümraniye'nin siyasileri tepki gösterdi

Halkı bıktıran çekicilere tepki büyüyor

'illallah' dedirten çekicilere Ümraniye'nin siyasileri tepki gösterdi

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Halkı bıktıran çekicilere tepki büyüyor

 Sokak aralarında vatandaşa 'illallah' dedirten çekicilere Ümraniye'nin siyasileri tepki gösterdi: "Otopark sorununun eseri olan bir problemin faturasını vatandaşa kesmeye hakkınız olamaz."

 

Gazetemiz Flashaber'in sık sık gündeme getirdiği, halkı bıktıran çekicilere, kamuoyunda oluşan tepkiler büyüyor. Sokak aralarında vatandaşın evinin önünde, trafiğin akışına engel olmayan aracını alıp götüren trafik çekicilerine, Ümraniye'nin siyasi parti ilçe başkanlarından tepki sesleri yükselmeye başladı.

 

Bu noktada gazetemiz aracılığı ile kamuoyuna açıklamalarda bulunan siyasi parti ilçe başkanları, "Polis, vatandaşın hayatını zorlaştırmamalı, aksine kolaylaştırmalı. İlçedeki otopark sorunundan kaynaklanan problemin faturası vatandaşa kesilmemelidir" şeklinde görüş bildirdiler.

 

"Önce ana caddeler temizlenip trafiğin akışı sağlanmalı, ondan sonra sokak aralarına bakılmalı. Vatandaşın evinin önünde, trafiğin akışına engel teşkil etmeyen aracını çekip otoparka götürmek ve birilerini zengin etmeye çalışmak topluma yararlı bir hizmet olamaz" diyen siyasiler, "Vatandaşa otopark gösterin. Yoksa insanlar arabasını alıp cebine mi koysun" dedi.

 

Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Celal Erdoğan: "Trafik çekicilerinin ara sokaklardan halkı rahatsız eder şekilde sürekli araç çektiğine ilişkin konuları gazeteniz Flashaber'den takip ediyor ve konuyla yakından alakadar oluyorum. Sizin, konuyu sıkça gündeme getirmenizin ardından dikkat ettiyseniz İçişleri Bakanlığımız son günlerde bir genelge yayınlandı. Genelgede de vurgulandığı gibi elbette vatandaşa kolaylık sağlanmalı ve hizmetler toplum yararına olmalıdır. Olay, Ümraniye'nin trafik akışkanlığını sağlamakla ilgilidir. Bu konuda vatandaşın sokak arasındaki evinin önünde park etmiş aracını çekmek yerine önce ana caddelere ehemmiyet verilmeli ve ana arterler tam manasıyla çözüme kavuşturulduktan sonra ara sokaklara ilgi gösterilmeli. Öncelik; araç çekmeye değil, vatandaşı bilinçlendirmeye ve yanlış parklanmadan caydırıcı olmaya yönelik olmalıdır."

 

CHP Ümraniye İlçe Başkanı Nurkal Dedetaş: "Ümraniye'de korkunç derecede bir trafik yoğunluğu ve otopark sorunu var. Bu sorundan doğan sonuçlar, halka fatura edilmemelidir. Sokak arasında, trafiğin akışına engel teşkil etmeyen, vatandaşın evinin önündeki aracının sürekli olarak çekilmesi çok vahim bir durumdur. Ümraniyeli, bilinçli olup hakkını aramalıdır. Ben olsam, 'evimin önündeki arabam çalındı' diye savcılığa suç duyurusunda bulunurum. Ana cadde değil bişey değil. Sokak arasındaki evimin önünde, trafiğin akışı ile bir ilgisi bulunmayan arabamı kim, nasıl çekebilir? Vatandaş, evinin önündeki arabasını nereye koysun? Sanki ana caddelerde trafik sorunu çözüme kavuşmuş gibi ara sokaklara yönenilmesi yanlıştır ve bu yanlıştan bir an evvel dönülmelidir."   

 

HAS Parti Ümraniye İlçe Başkanı Ali Yazlı: "Sokak aralarında vatandaşın evinin önündeki, trafiğin akışına engel teşkil etmeyen aracını çekmek son derece yanlış bir uygulamadır. Vatandaşın günlük yaşamını zorlaştıran böyle bir çalışmayı desteklemek mümkün değildir. Önce ana caddelere bakılmalı ve buradaki trafik akışı ile parklanma sorunu çözüldükten sonra ara sokaklara bakılmadır ki bu da vatandaşın aracını alıp götürmek olmamalıdır. Ümraniye'deki park sorununun eseridir bu sonuç. Ana caddelerde bile park yasağı yerine caydırıcı para cezaları uygulanmalıdır. Otoparkçılara para aktarma çalışması değil, gerçek manada trafiği rahatlatma çalışması yapılmalıdır. Sokak aralarında insanlara park yasağı olmamalı çünkü otopark yok."

 

DSP Ümraniye İlçe Başkanı Alper Yüksel: "Ortada korkunç bir rant var. Ümraniye'deki otopark sorunundan beslenen bu rant, belli otoparkçılara aktarılıyor. Kendisine otopark gösterilmeyen vatandaşın, kapısının önündeki aracını çeken polis ya da polis yetkilileri yaşamı kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyor. İnsanlar, arabasını elbette evinin önüne park edecek, başka ne yapacak? Cebine mi soksun, yoksa alıp oturma odasına mı koysun? Yetkililer, vatandaşı düşünmeli. Önce Ümraniye'nin ana caddelerini çözsünler. İSPARK, vatandaştan para alıp araba park ettirince sorun yok, parasız ara sokaklarda sorun var. Bu yanlış uygulama bir an önce son bulmalı."

 

MHP Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Kemal Aydın: "Asli görevi topluma yararlı hizmetler sunmak olan kurumlarımız, vatandaşın günlük rutin yaşamını zorlaştırmamalı, aksine kolaylaştırmalıdır. Bu noktada Ümraniye'nin asıl sorunu otopark eksiğidir ve yetkililerin kusuru olan bu problemin faturası vatandaşa kesilmemelidir. Gazetenizin de sık sık dile getirdiği, halkı bıktıran çekiciler sorununu biz de kendimizce araştırıyoruz. Otopark sıkıntısından doğan sonuç, ranta dönüştürülmüş ve bu rant birileri aracılığı ile bir yerlere aktarılıyor. Bu noktada polis gibi bazı kurumlarımız da arada bırakılıyor. Otopark eksiği noktasında yerel ve merkezi yönetimlerin eksiği millete bu şekilde yansıtılmamalıdır"

 

DP Ümraniye kapalı kapı

DP Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Velioğlu'na ise tüm çabalarımıza rağmen ulaşıp konuyla ilgili bir açıklama alamadık. 12 Haziran seçimlerine hızla yaklaştığımız şu günlerde Mustafa Velioğlu başkanlığındaki DP Ümraniye İlçe binasının kapısı sanki haftalardır açılmamış gibi önünde gazete yığınları ve kapısına takılı posta mektupları ile duruyor.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72