Haberimiz TBMM gündeminde

Gazetemizin gündeme getirmesinin ardından İstanbul Tuzla'daki Akıllı Hizmet...

Haberimiz TBMM gündeminde

Gazetemizin gündeme getirmesinin ardından İstanbul Tuzla'daki Akıllı Hizmet...

16 Eylül 2014 Salı 13:48
Haberimiz TBMM gündeminde

Flashaber’in gündeme getirdiğimiz Tuzla’daki Akıllı Hizmet Binası

TBMM gündeminde

Gazetemizin gündeme getirmesinin ardından İstanbul Tuzla’daki Akıllı Hizmet Binası’nda incelemelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bugünlerde kaderine terk edilmiş durumdaki binayı TBMM gündemine taşıdı.

‘İçler acısı bina’ haberimiz gündem oluşturmuştu!

Geçtiğimiz ay, dönemin belediye başkanı Hilmi Yıldız tarafından 10 milyon liraya yapılan ve belediyeler tarihine ilk akıllı belediye binası olarak geçen Tuzla’daki hizmet binasının içler acısı halini gündeme getirmiştik. Haberimiz gündem oluştururken ilk harekete geçen isim ise CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt olmuştu. Öğüt, akıllı hizmet binasının içler acısı halini yerinde incelemişti. Milletvekili Öğüt’e, gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Yıldız da eşlik etmiş ve kendisini bilgilendirmişti. İncelemelerinde Akıllı Hizmet Binası’nın çürümüş ve kaderine yüz tutmuş halini gören Öğüt, konuyu TBMM gündemine taşıyacağını söylemişti. Vekil Öğüt, kısa sürece içerisinde TBMM’ye önergeyi verdi.

""

Öğüt, binayı Efkan Ala’ya sordu!

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle önerge veren Öğüt,  Tuzla Akfırat Beldesi’nin mahalle olmasından sonra trilyonlarca masrafla dönemin belde belediye başkanı tarafından yapılan ve Tuzla Belediyesi’nin ek binası olarak hizmete sunulan binanın bugün içler acısı ve atıl durumda bulunduğunu söyledi.

 

Bizzat yerinde yaptığı incelemede binanın iç döşemelerinin, musluklarının, yangın tertibatının alındığını, duvarlarının bakımsızlıktan döküldüğünü, bazı camlarının kırıldığını, otoparkında özel bir kursun eğitim araçlarının bulunduğunu, bahçesinin bir bölümünde yerel seçimlerden kalma seçim bayrakları ile afişlerin bulunduğunu, diğer bir tarafında biber ekimi yapıldığını belirtildi. Ayrıca; Atatürk heykelinin bakımsızlık yüzünden ellerinden birinin koptuğunu, diğerinin de her an kopmak üzere olduğunu, tüm camları, kapıları otomatik olan, özellikle kendi enerjisini kendi üreten, bahçesinde rüzgar enerji santrali bulunan binanın kaderine terk edildiği de önergede yer aldı.

""

Kamuoyu bu sorulara cevap bekliyor

 Öğüt; söz konusu binanın resmiyette halen Tuzla Belediyesi’nin ek binası olup olmadığını soran Öğüt, eğer öyle ise, belediye güvenlik görevlisi dışında içerisinde neden hizmet veren tek bir memur bulunmadığını sordu.

“Görkemli bir törenle açılarak hizmete sunulan binanın bunca süre bakım görmemesinin gerekçesi nedir?” diyen CHP İstanbul Milletvekili Öğüt, önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

“-Binanın bahçesinin bir tarafında biber ekimi yapılmasına, diğer tarafında seçimden kalan bayrak ve afişlerin yığılı bırakılmasına, otoparkına özel bir kursun eğitim araçlarını park etmesine kim izin vermiştir? Belediye yetkilileri tüm bu genel durumdan haberdar değil midir, neden gereği yapılmamıştır? Ne zaman ilgilenilmesi planlanmaktadır?

-Rüzgar enerji santralinin yapımı için ne kadar para harcanmış; toplam maliyet ne kadar olmuştur?

-Binanın büyük paralar harcanarak yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda bugün bakımsızlıktan geldiği durum ülke kaynaklarının israfı anlamına gelmez mi; bunun sorumluları kimlerdir?

-Akıllı hizmet binasının Medeniyet Üniversitesi’ne verileceği doğru mudur?”

 

Son Güncelleme: 16.09.2014 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72