Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama

13 asker nasıl şehit olru? Genelkurmay açıklama yaptı

Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama

13 asker nasıl şehit olru? Genelkurmay açıklama yaptı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangın nedeniyle 13 askerin şehit olduğunu, 7 askerin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde operasyon için arazide bulunan bir birliğimiz, bugün saat 14.45 sularında ormanlık bir alanda, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşmış ve yakın mesafeden sıcak temasa girilmiştir. Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır.

Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. Şehit ve yaralılarla ilgili detaylı açıklama kimlik tespiti ve ailelerine haber verildikten sonra ayrıca yapılacaktır" denildi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72