Gazetemiz, gündemi belirlemeye devam ediyor!

‘Çamlıca'da değnekçiler istilası' başlıklı haberimizle gündeme getirdiğimiz...

Gazetemiz, gündemi belirlemeye devam ediyor!

‘Çamlıca'da değnekçiler istilası' başlıklı haberimizle gündeme getirdiğimiz...

24 Mayıs 2014 Cumartesi 11:06
Gazetemiz, gündemi belirlemeye devam ediyor!

‘Küçük Çamlıca değnekçileri’ TBMM gündeminde

‘Çamlıca’da değnekçiler istilası’ başlıklı haberimizle gündeme getirdiğimiz konuya MHP İstanbul Milletvekili D. Ali Torlak kayıtsız kalmadı. D. Ali Torlak; Üsküdar-Küçük Çamlıca’da makbuz kesmeden park ücreti alan değnekçileri TBMM gündemine taşıdı.

 

Çamlıca’da makbuz kesmeden park ücreti alan değnekçilerle ilgili haberimiz TBMM gündemine taşındı. Bölgemizdeki sorunları her fırsatta TBMM gündemine taşıyan MHP İstanbul Milletvekili D. Ali Torlak bu konuya da el attı.

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali Torlak İstanbul/Üsküdar-Küçük Çamlıca’da makbuz kesmeden otopark ücreti adı altında her alanı parselleyen değnekçilerin bu gayrimeşru zorbalığını TBMM gündemine taşıdığı soru önergesinde şunları söyledi:

 

“Küçük Çamlıca’ya gezmek ve dinlenmek için gelen araç sahiplerinin, değnekçilere para vermeden araçlarını park edemediği, her köşe başını tutan değnekçilerin, makbuz kesmeden aracına göre haraç alır gibi para aldığı, para vermeyen vatandaşlarımızın mağdur edildiğini” ifade eden Ali Torlak; ‘Park edilemez’ levhası bulunan yerleri bile otopark alanı olarak kullandırdıklarını dile getirerek, İçişleri Bakanı’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde şu soruları sordu:

 

  1. Küçük Çamlıca civarında değnekçiler tarafından gayri resmi olarak alınan otopark ücretine dair iddialar doğru mudur? Doğru ise bunun yasal dayanağı var mıdır? Var ise nedir?

 

  1. İstanbul genelinde İSPARK tarafından işletilen otoparklar dışında, özel şirket ya da şahıslar tarafından işletilen Bulvar, Cadde veya Sokak kenarlarında otopark işleten var mıdır? Var ise bu işletmeciliği hangi mevzuat ve izinlere göre yapmaktadırlar?

 

  1. Yok ise, Çamlıca’ya bu görüntüler yakışmakta mıdır?

 

  1. Yakışmıyor ise, vatandaşlarımızın büyük rahatsızlık duyduğu bu duruma güvenlik güçleri yeteri kadar müdahale etmekte midir? Ediyor ise vatandaşlarımızın yaşadığı bu sorunun nedeni nedir?

 

  1. Güvenlik güçleri yeteri kadar müdahalede bulunmuyor ise gerekli tedbirlerin alınması ve zamanında müdahalenin yapılması için her hangi bir tedbir almayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız ne zaman uygulamaya koyacaksınız?

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 24.05.2014 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72