Fundalık alanda yangın çıktı

Beykoz'da mahalle arasında bulunan fundalık alanda çıkan yangın, evleri ...

Fundalık alanda yangın çıktı

Beykoz'da mahalle arasında bulunan fundalık alanda çıkan yangın, evleri ...

26 Temmuz 2013 Cuma 17:27
Fundalık alanda yangın çıktı

Beykoz’da mahalle arasında bulunan fundalık alanda çıkan yangın, evleri tehdit edince mahalleli hortumlarla yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra helikopterle de müdahale edilen yangın, evlere sıçramadan söndürüldü. 

Edinilen bilgiye göre, saat 14.30 sıralarında Anadolu Hisarı Mahallesi Öncü Sokak’ın üst kısmında bulunan fundalık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangını gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kavacık İtfaiyesi’ne bağlı ekipler olay yerine gelerek yangına müdahale etmeye başladı. Ancak geniş bir alanda etkili olan yangına müdahale eden ekipler yetersiz kalınca olay yerine Dudullu, Çavuşbaşı ve Çengelköy gruplarından da itfaiye ekibi sevk edildi. Ayrıca havadan müdahale için de bir söndürme helikopteri gönderildi. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yaklaşık 4 dönümlük bir alana yayılan yangın, çevrede bulunan evleri tehdit edince mahalleli evlerinden çektikleri bahçe hortumlarıyla yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerine de yardım eden vatandaşlar, itfaiye hortumlarını alarak yangını söndürmeye çalıştı. Bazı vatandaşlar da ellerinde küreklerle yangına müdahale etti. Çevredekilere korku dolu anlar yaşatan yangın, takviye itfaiye ekiplerinin ve söndürme helikopterinin de müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı.
Yangına müdahalede itfaiye ekiplerine yardım eden vatandaşlar, yangının nasıl çıktığını bilmediklerini söylediler. Yangının evlere sıçramasını zor önlediklerini belirten vatandaşlar, “Evlerimize gelmedi ama bahçe, bostan falan yandı” dediler.

Son Güncelleme: 26.07.2013 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72